Druhá mateřská

• (neregistrovaný)

26. 4. 2012 11:44

prosím o radu, zam-kyně je na rodičovské dovolené, měla být do tří let věku dítěte tedy cca do října, v červnu ale nastupuje na druhou mateřskou, jako zam-tel mám vystavit přílohu o výdělku, za jaké období se tento příjem dokládá, volala jsem na OSSZ a tam mi řekli, že za celý kal. rok, který pracovala tedy za rok 2008? nebo to je rok před nástupem na první mat.?
    ještě nevím, jak s dovolenou, přebírala jsem mzdy v roce 2010 a žádný zůstatek dovolené tam paní neměla, teď ji tedy budu počítat novou dovolenou po dobu mateřské? pravděpodobný datum porodu je 3.6.2012 tedy od 3.6.2012 ? nebo má nárok na dovolenou za celý rok? děkuji moc za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 4. 2012 15:24

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: druhá mateřská
      >prosím o radu, zam-kyně je na rodičovské dovolené,
      >měla být do tří let věku dítěte tedy cca do října, v
      >červnu ale nastupuje na druhou mateřskou, jako zam-tel mám
      >vystavit přílohu o výdělku, za jaké období se tento
      >příjem dokládá, volala jsem na OSSZ a tam mi řekli, že
      >za celý kal. rok, který pracovala tedy za rok 2008?
      >nebo to je rok před nástupem na první mat.?

Přesně stejný případ si najděte v historii, několikrát jsem na toto odpovídala.

>ještě nevím, jak s dovolenou, přebírala jsem mzdy v
      >roce 2010 a žádný zůstatek dovolené tam paní neměla, teď
      >ji tedy budu počítat novou dovolenou po dobu mateřské?
      >pravděpodobný datum porodu je 3.6.2012 tedy od
      >3.6.2012 ? nebo má nárok na dovolenou za celý rok? děkuji moc
      >za odpovědi.

Doba PPM se počítá pro nárok na dovolenou jako odprac.doba, tedy proč až od porodu? Roční nárok se jí bude krátit za dobu na RD / od 2012 - do doby nástupu na druhou PPM a to až za prvních 100 takto neodpracovaných dnů).
      Musíte si to také nastudovat podle přísl.§ ZP , to jsou základní věci, asi proto jste se dosud nedočkala odpovědi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).