Re: druhá mateřská
>prosím o radu, zam-kyně je na rodičovské dovolené,
>měla být do tří let věku dítěte tedy cca do října, v
>červnu ale nastupuje na druhou mateřskou, jako zam-tel mám
>vystavit přílohu o výdělku, za jaké období se tento
>příjem dokládá, volala jsem na OSSZ a tam mi řekli, že
>za celý kal. rok, který pracovala tedy za rok 2008?
>nebo to je rok před nástupem na první mat.?
Přesně stejný případ si najděte v historii, několikrát jsem na toto odpovídala.
>ještě nevím, jak s dovolenou, přebírala jsem mzdy v
>roce 2010 a žádný zůstatek dovolené tam paní neměla, teď
>ji tedy budu počítat novou dovolenou po dobu mateřské?
>pravděpodobný datum porodu je 3.6.2012 tedy od
>3.6.2012 ? nebo má nárok na dovolenou za celý rok? děkuji moc
>za odpovědi.
Doba PPM se počítá pro nárok na dovolenou jako odprac.doba, tedy proč až od porodu? Roční nárok se jí bude krátit za dobu na RD / od 2012 - do doby nástupu na druhou PPM a to až za prvních 100 takto neodpracovaných dnů).
Musíte si to také nastudovat podle přísl.§ ZP , to jsou základní věci, asi proto jste se dosud nedočkala odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 4. 2012 11:44
prosím o radu, zam-kyně je na rodičovské dovolené, měla být do tří let věku dítěte tedy cca do října, v červnu ale nastupuje na druhou mateřskou, jako zam-tel mám vystavit přílohu o výdělku, za jaké období se tento příjem dokládá, volala jsem na OSSZ a tam mi řekli, že za celý kal. rok, který pracovala tedy za rok 2008? nebo to je rok před nástupem na první mat.?
ještě nevím, jak s dovolenou, přebírala jsem mzdy v roce 2010 a žádný zůstatek dovolené tam paní neměla, teď ji tedy budu počítat novou dovolenou po dobu mateřské? pravděpodobný datum porodu je 3.6.2012 tedy od 3.6.2012 ? nebo má nárok na dovolenou za celý rok? děkuji moc za odpovědi.