Proplacení řádné dovolené

• (neregistrovaný)

26. 4. 2012 12:20

V zaměstnání jsem měla nárok na 40dní řádné dovolené za rok. V r. 2011 jsem pracovala jen v lednu, pak jsem byla na neschopence do 17.září 2011, od 18.září 2011 do 1.dubna 2012 jsem pobírala mateřskou a od 2.dubna 2012 jsem na rodičovské dovolené. Zaměstnavatele jsem v předstihu řádně písemně požádala o roční vyúčtování daně ze mzdy a proplacení dovolené za rok 2011 a r.2012. Kolik dní dovolené dostanu proplatit za r.2011 a kolik dní za r.2012? Ještě nerozumím formulaci pokud požádám zaměstnavatele o čerpání ihned po skončení MD (což jsem udělala) nebude se dovolená krátit o dobu čerpání RD.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 4. 2012 13:33

(neregistrovaný)

Re: Proplacení řádné dovolené
      vy jste požádala o proplacení, ne o čerpání...to je rozdíl....čerpání po MD znamená, že jamile vám skončí MD, tak následující den vám zam- tel vykáže řádnou dovolenou....až ji vyčerpáte, budete u něj čerpat dovolenou rodičovskou ...dovolená za r. 2011 by se vám měla pokrátit o 1/12...a v r. 2012, jelikož jste špatně požádala, vám dovolenou zřejmě z důvodu čerpání RD pokrátí o 5/12

• 26. 4. 2012 13:35

all (neregistrovaný)

Re: Proplacení řádné dovolené
      Pokud jste požádala o proplacení dovolené, tak nedostanete nic, protože dovolená se může proplácet jen při ukončení pracovního poměru. Pokud byste si požádala o čerpání dovolené, tak vzniklý nárok by se z důvodu následného čerpání RD nekrátíl. Tak se vám již pokrácená dovolená schová k čerpání až po ukončení RD.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).