Re: Proplacení řádné dovolené
vy jste požádala o proplacení, ne o čerpání...to je rozdíl....čerpání po MD znamená, že jamile vám skončí MD, tak následující den vám zam- tel vykáže řádnou dovolenou....až ji vyčerpáte, budete u něj čerpat dovolenou rodičovskou ...dovolená za r. 2011 by se vám měla pokrátit o 1/12...a v r. 2012, jelikož jste špatně požádala, vám dovolenou zřejmě z důvodu čerpání RD pokrátí o 5/12
Re: Proplacení řádné dovolené
Pokud jste požádala o proplacení dovolené, tak nedostanete nic, protože dovolená se může proplácet jen při ukončení pracovního poměru. Pokud byste si požádala o čerpání dovolené, tak vzniklý nárok by se z důvodu následného čerpání RD nekrátíl. Tak se vám již pokrácená dovolená schová k čerpání až po ukončení RD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
26. 4. 2012 12:20
V zaměstnání jsem měla nárok na 40dní řádné dovolené za rok. V r. 2011 jsem pracovala jen v lednu, pak jsem byla na neschopence do 17.září 2011, od 18.září 2011 do 1.dubna 2012 jsem pobírala mateřskou a od 2.dubna 2012 jsem na rodičovské dovolené. Zaměstnavatele jsem v předstihu řádně písemně požádala o roční vyúčtování daně ze mzdy a proplacení dovolené za rok 2011 a r.2012. Kolik dní dovolené dostanu proplatit za r.2011 a kolik dní za r.2012? Ještě nerozumím formulaci pokud požádám zaměstnavatele o čerpání ihned po skončení MD (což jsem udělala) nebude se dovolená krátit o dobu čerpání RD.
Děkuji.