Jeřáb v RPDP

• (neregistrovaný)

27. 4. 2012 8:12

Dobré dopoledne. Přišla nám faktura na pronájem jeřábu s obsluhou v RPDP-nakládali jsme stroj. Telefonoval jsem do té firmy a bylo mi řečeno, že takhle fakturují bez ohledu na to, zda jde o stavební činnost či nikoli. Prý to mají zjištěné i na Fú a takhle je to správně. Kód služby je CZ CPA 43.99.90.
    Teď budeme fakturovat odběrateli stroj s daní a přefakturujeme jeřáb v RPDP? Nebo vyfakturovat pouze stroj a jeřáb jen připočítat k ceně?
    díky Matyáš

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2012 8:45

Helas (neregistrovaný)

Re: Jeřáb v RPDP
      Podle SIAKu který provedl zatřídění:
      provádění jeřábnických prací na stavbách, kdy jsou prováděné blíže nespeciifikované stavební práce a toto plnění je nazýváno jako pronájem jeřábu s obsluhou - je to poskytnutí stavební práce - 43.99.90 = režim přenesení daňové povinnosti.
      Pokud se nejedná o práce na stavbě - např. manipulace s nějakým strojem apod. - nejdená se o stavební práce, bude účtováno DPH.

Jestli si odběratel objednat pouze dodání stroje, tak bych dala dopravu nebo manipulaci jako vedlejší výdaj, proto celá faktura s daní.

• 27. 4. 2012 8:56

Matyáš (neregistrovaný)

Díky za rychlou odpověď. Takže provedeme FP revers ř.10 a 43 a FV celá s daní.

• 27. 4. 2012 9:13

Helas (neregistrovaný)

I ta přijatá faktura by měla být podle mě s daní. Pokud s tím strojem nemanipulovali na stavbě.

• 27. 4. 2012 9:33

Matyáš (neregistrovaný)

To právě jsem volal na tu firmu, co pronajímala jeřáb a tam mi řekli, že všem fakturují stejně. Ať je to na stavbě nebo ne.
      Asi s tím nehnu, bude v pořádku když tedy udělám revers a následně celá fa s daní? Díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).