Re: lístek na peníze z nemocenské
já jsem stejného názoru, ale někteří lékaři s tím mají problém. Stalo se mi, že paní byla v PN od 26.1. 2012 a obvodní lékař nechtěl potvrzení k 31.1.2012 vystavit, že stačí až k 21. PN, což bylo až 15.2.2012. Nakonec to potvrzení paní z lékaře vymámila, ale zdráhal se.
Děkuji všem za odpovědi, moc jste mi pomohli.
měla byste ho mít k poslednímu dni v měsíci. To, že je nemocný od 25.4. ještě neznamená, že 30.4. je ještě nemocný, klidně by mohl být nemocný jenom 2 dny a vy byste se to ani nedozvěděla. Pokud nedonese lístek na peníze nebo ukončení PN, nemůžete mu vyplatit náhradu mzdy. Pokud je ukončení PN začátkem následujícího měsíce a v době zpracování mezd už máte toto ukončení, pak lístek na peníze není nutný.(Je evidentní, že pokud byl nemocný např.5., byl nemocný i 30.4.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2012 10:31
Prosím Vás začínám jako mzdová, musí mi na konci měsíce každý zaměstnanec, co je nemocný přinést lístek na peníze (potvrzení o trvání dočasné pracovní neschopnosti nebo karantény) i když je nemocný třeba teprve od 25.4.2012 tedy 4 prac. dny? Nebo musí tento lístek přinést až po 21 kalendářních dnech? Děkuji za odpověď.