Re: obědy v restauraci
já mám jiný názor - pokud zaúčtuje firma nedaňově, tak se nikomu nic nedodańuje, jen v případě, že dá firma do dańových nákladů....
já dávám do nedańových nákladů /nijak se to nedotkne zaměstnanců/, mám to odsouhlašeno auditorem
Re: obědy v restauraci
Jedná se přece o čistě soukromou věc, i když je to jednatel. To by zítra přišel s tím, že ráno chodí na snídaně a večer ještě na večeře a chtěl by to z firemních peněz?
Tak to určitě nefunguje, já být společníkem takovéto společnosti, hnala bych je.
Byla jsem a jsem jednatelkou ve více společnostech a nikdy jsem si já ani žádný jiný z jednatelů, se kterými jsem společně působila, nedovolil své soukromé výdaje "tahat" z firmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2012 10:52
Dobré dopoledne. Můžeme dát do účetnictví účtenky z restaurace kam chodíme každý den na meníčka (jednatelé firmy)? pokud ano, jak by se účtovalo?
Dík