Re: OT Pracovní smlouvy ke kontrole
Já bych nedělala žádný dodatek ke smlouvě, ten se dělá, pokud si obě strany chtějí smluvit něco jiného, než je ve smlouvě. A copak změna příjmení nebo změna bydliště se smlouvá?
Já bych si k té smlouvě pouze připnula lístek s poznámkou, že se zaměstnankyně provdala a její příjmení je to a to. Ale jinak máte pravdu, že je tam datum narození a v OP je příjmení za svobodna.
Já si také myslím, že je to dostačující...děkuji za potvrzení mé domněnky. V našem okrese už nějaké kontroly proběhly a samozřejmě kolují takové až fantasmagorické fámy o průběhu těchto kontrol, že všem opravdu začíná trochu "hrabat". Doufám, že nás kontroloři vynechají...Přeju krásný pátek a prodloužený víkend.
Dobry den,
mela jsem 3 zamestnankyne ani s jednou jsem nemela problem. Kontrolu jsem mela na OSSZ, jen jsem poslala zmenu prijmeni na ossz a na zdravotni pojistovne si to holky nahlasili same... Myslim ze to nemusite menit, pracovni smlouvy kvuli tomu ze pani se vdala.. .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
27. 4. 2012 10:58
Dobrý den,
prosím o vaše názory...máme provozovnu v jiném městě, než sídlo firmy. Zkopírovala jsem tedy pracovní smlouvy všech našich zaměstnancům, aby je tam měli pro případnou kontrolu. Teď našeho ředitele "osvítilo" a tvrdí, že nemůžu mít smlouvy (konkrétně z roku 1996 - tři případy) na jméno zam-kyně za svobodna...prosím vás, nevím o žádné povinnosti přepisovat PS, pokud se zam-kyně vdá. U těchto tří starých smluv jsem nenašla ani žádné dodatky se změnou příjmení, ani nevím, zda je nutné nějaké dělat, vždyť smlouva obsahuje ještě datum narození a naopak OP obsahuje i jméno za svobodna - to je snad pro identifikaci při nějaké kontrole dostačující, nebo ne? Pokud se mýlím, prosím o nějaký odkaz...mám pocit, že tady už všem trochu "hrabe".