Exekuce-nedodán záp. list

• (neregistrovaný)

27. 4. 2012 11:54

Zaměstnankyně nám nedoložila zápočtový list z předchozího zaměstnání, neboť o něj prý přišla při stěhování. Přesto ji majitel zaměstnal. Přišly na ni již tři exekuce, na které provádíme srážky ze mzdy - první je nepřednostní a druhé dvě došly v jeden den a jsou přednostní.

Dnes dorazila další nepřednostní exekuce - Usnesení o exekuci srážkami ze mzdy, na které je uvedeno, že pořadí exekuce
    vymáhané pohledávky se řídí dnem 19. 5. 2008.

V odůvodnění je uvedeno:
    Pořadí, které získala pohledávka oprávněného podle
    § 280 ods. 3 o. s. ř. u dosavadního plátce mzdy, zůstává jí zachováno i u nového plátce mzdy.

Vůbec tomu nerozumím.
    Domnívala jsem se, že pořadí exekuce se řídí dnem doručení usnesení o provádění srážek současnému pláci mzdy (§ 280 ods. 3 o.s.ř.) - v našem případě tedy duben 2012.

Vypadá to, že na tom nedodaném zápočťáku z předchozího zaměstnání byla uvedena právě ta exekuce, která na zaměstnankyni dorazila dneska. Zaměstnankyně není komunikativní a tvrdí, že o ničem neví.
    Co teď s tím, když už srážím ty první tři exekuce. Mám přestat a začít srážet tuto dnešní?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2012 12:08

jasná (neregistrovaný)

Re: Exekuce-nedodán záp. list
      Existují telefóny. Zavolejte bývalému zaměstnavateli a zeptejte se, zda byly nějaké srážky a teprve pak se uvidí, jak postupovat. Zatím by to byly spekulace, co a jak bylo.

• 27. 4. 2012 12:18

Kara (neregistrovaný)

Každopádně vyžadovat, ať si od posledního zaměstnavatele vyžádá opis zápočťáku nebo si aspoň od ní nechat při nástupu napsat čestné prohlášení, že na ni nejsou nařízené žádné exekuce srážkou ze mzdy.

• 27. 4. 2012 12:15

xy5

Potvrzení o zaměstnání neztratila, ale záměrně nedodala (kvůli exekucím). Měli jste trvat na dodání nového potvrzení o zaměstnání. Pokud ho přesto nedodala nebo se může stát, že člověk má poslední potvrz. o zaměstnání, kdy posl. zaměstnání skončilo již před nějakou dobou a od té doby byl nezaměstnaný, měla jste si od ní/něho napsat čestné prohl., že nemá žádnou exekuci. Pokud by exekuci měla, tak by ji napsala - kolik, komu, č.j., č. ú. apod. Takto se můžete jako zam-tel dostat sami do velkých problémů, neboť exekutoři dnes mohou vše - třeba budou požadovat částku, kterou jste jim měli poslat, ale neposílali, požadovat po Vás, protože nemůžete nijak doložit, že jste od ní nedostali potvrz. o zam. nebo nemáte čestné prohl., kde by napsala, že nemá žádnou exekuci. Jj, je to nespravedlnost. Exekutoři si mastí kapsy, ale mzdová účetní, pokud nesráží nebo sráží špatně, tak aby se obávala problémů a hlavně, NIC navíc (v Kč)za to nemá.

• 27. 4. 2012 12:42

Lenka N. (neregistrovaný)

Myslím si nyní také, že to bylo záměrné. Ani majitel nedocílil, aby sdělila, kde pracovala, tvrdila, že poslední roky nikde nepracovala, pak měla ošetřování na své nemocné rodiče a s tímto vědomím ji šéf zaměstnal.
      Myslíte, že na OSSZ by mi sdělili posledního předchozího zaměstnavatele? Díky.

Pokud se to potvrdí, že opravdu jí předchozí zaměstnavatel na zápočťáku tuto exekuci uvedl, tak jak mám postupovat?

• 27. 4. 2012 12:47

RenataH (neregistrovaný)

Pokud byla uvedena na zápočťáku, a ty ostatní ne, musíte jí přiřadit pořadové číslo ještě před těmi, co nyní srážíte. Těm napíšete, že pozastavujete srážku, protože jste obdrželi ex. , která je před tou jejich. Ten zápočťák se ale stejně pokuste sehnat - možná by ho mohli mít na ÚP, jestli tam někdy byla hlášená, určitě si ho kopírovali (nevíte, kolik jiných ex. tam může být)

• 27. 4. 2012 21:43

Kara (neregistrovaný)

Ty exekuce, které teď srážíte, už nabyly právní moci a peníze odesíláte, nebo některou ještě deponujete?

• 2. 5. 2012 8:13

Lenka N. (neregistrovaný)

Už je odesílám.
      Kontaktovala jsem OSSZ, kde mi řekli, kde paní pracovala předtím, tak jsem si zápočtový list vyžádala a opravdu jsou tam tři exekuce.
      Tak teď co s tím? Přestat srážet na ty současné, vyžádat si ty z roku 2008 a posílat peníze na ně? Tak to je asi malér co?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).