Re: Nemocenská
Pokud jste dodala zaměstnavateli lístek na peníze k datu 13.4., on ho poslal na OSSZ a ta vám správně vyplatila nemocenskou za 1 dne. Od zaměstnavatele byste měla mít zaplacenou náhradu mzdy za dobu od 23.3. do 12.4. Až donesete bývalému zaměstnavateli sístek na peníze ke 30.4., on ho předá na OSSZ a vy dosatnete zaplacenou nemocenskou i za zbývající dny. Vždy odevzdáváte zaměstnavateli.
Re: Nemocenská
Nemocenská se spočítá vždy do data, které uvede lékař na lístku na peníze jako den, ke kterému nemoc trvá. Nezapomeňte na druhé straně na podpis - zbytečně byste zdržela výplatu dávky, když by Vás OSSZ musela vyzvat, abyste podpis doplnila. Bez všech náležitostí na tiskopisech nelze dávku vyplatit - je to přece jenom poukaz na státní peníze. Ani z Vašeho účtu by Vám banka nedala Vaše peníze, kdyby na šeku chybělo třeba datum nebo podpis.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2012 14:25
Dobrý den.Dne 1.3.2012 jsem nastoupila do zaměstnání,no po třech týdench jsem zjistila těhotenství,takže jsem od 23.3 musela nastoupit na nemocenskou.Dne 13.4.2012 mi byl pracovní poměr ukončen ve zkušební době.Výplata mi byla vyplacena následující den.Můj dotaz je,komu teď budu zasílat na konci měsíce lístek na peníze?.
Bývalému zaměstnavateli nebo na sociálku?Dnes mi přišla platba na účet od CSSZ nemocenská od 13.4-13.4.2012 tj.za jeden den.Co to znamená?Proč ne i za jiné dny?Měla jsem snad někde nahlásit,že mi byl ukončen pracovní poměr ikdyž jsem v pracovní neschopnosti?Mám vůbec na nemocenskou nárok,když mi byl PP ukončen?děkuji