Re: Oštření člena rodiny na nezlet.dítě
Pokud by dítě bylo nemocné, tak by nárok na ošetřovné byl. Pokud je dítě zdravé, chodí do školy. Na odpoledne zkuste domluvit družinu nebo babičky...
To je v zákoně pořád, ale taky pořád platí věková hranice do 10 let věku dítěte. Takže na zdravé 11 leté dítě to uplatnit nešlo a nejde. Ovšem 11 leté dítě už je velké, ty moje bývají dopoledne ve škole a odpoledne samy lítají buď po kroužkách nebo chodí ke kamarádkám nebo holt vydrží doma samotné.
Nárok na ošetřovné má zaměstnanec, který nemůže vykonávat v zaměstnání práci z důvodu ošetřování:
1. dítěte mladšího 10 let, pokud toto dítě onemocnělo nebo utrpělo úraz, nebo
2. jiného člena domácnosti, jehož zdravotní stav z důvodu nemoci nebo úrazu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou, nebo členky domácnosti, která porodila, jestliže její stav v době bezprostředně po porodu vyžaduje nezbytně ošetřování jinou fyzickou osobou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2012 15:39
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda má manžel nárok na paragraf na dítě staré 11let, když já budu v porodnici? A jak se vapočte jeho výše?
Předem děkuji Dáša