Re: DPP nebo DPČ
Slyšela jsem, že DPP je na určitý úkon a nesmí být při opakující se činnosti, což obsluha v restauraci je. Myslíte, že by to tedy nebyl problém?
Re: vzkaz pro páju
co se Vám proboha zase nelíbí? jakej svůj den, jestliže se takto zeptá zam-tel, co na to odpovědět, provést školení z nového ZP nebo co?
Jak můžeme tady radit,jakou dohodu má zam-tel uzavřít, když vůbec neznáme podmínky a tazatelka zase netuší, že podle nového ZP lze uzavřít DPP i na opakující se činnosti, co na říci?
.no a nemám pravdu, to je pro tazatelku takový problém si vzít ZP a pročíst si vše o náhradách a pak se zeptat, pokud není dotyčnému něco jasné?Vy považujete za normální, když sem hodí dotaz, který § to upravuje? Já tedy ani ne.Navíc tato diskuze má stanovena určitá pravidla, tak by se měla taky dodržovat.
Já jsem si Zákoník práce četla i různé komentáře, ale nebyla jsem si jistá, zda to s DPP nebude problém při opakující se činnosti (viz můj další dotaz). Kdybych si byla 100 % jistá, tak neotravuji s dotazem, který si můžu někde najít, protože čas nás všech je drahý. Omlouvám se tedy za dotaz, ale myslela jsem, že od toho tato poradna je.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 5. 2012 13:13
Dobrý den,
přes léto zaměstnáváme studenty nebo jiné brigádníky jako obsluha v restauraci, kdy vykrývají zejména dovolené, ale také pomáhají při větším množství hostů. Máme s nimi uzavřít DPP nebo DPČ?