Mzdová účtárna??

• (neregistrovaný)

2. 5. 2012 22:33

Jsem začínající účetní s.r.o., která dosud neměla zaměstnance. Nyní se přihlašuje na ZP a OSSZ jako zaměstnavatel. Sídlo firmy je v jednom městě (např. Praze), ale práce je vykonávána v jiném městě (např. Brně). Nevím, co mám vyplnit do přihlášky, jestli sídlo firmy nebo mzdové účtárny. Lze vůbec místo výkonu práce (i mé práce - jako mzdové účetní) považovat za mzdovou účtárnu nebo je nutné jej nějak oficiálně někam jako mzdovou účtárnu nahlásit. Nevím si rady a prosím o pomoc..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 5. 2012 22:40

Kikki (neregistrovaný)

Re: Mzdová účtárna??
      Zapomněla jsem dodat, že svou práci vykonávám z domova. Lze adresu mého bydliště uvést jako mzdovou účtárnu. Nebo v takovémto případě zde musí být uvedeno pouze sídlo zaměstnavatele?

• 3. 5. 2012 6:58

Verča5 (neregistrovaný)

Na všech dokladech , přihláškách musí být sídlo Vaší firmy a to že Vy jako účetní sedíte někde jinde to není rozhodující. Důležité je, aby se vždy a včas k Vám dostaly všechny doklady a ještě nastává otázka, zda když máte kancelář doma, Vám firma přispívá na její provoz atd. Já mám taky kancelář doma a mám s fimou sepsanou smlouvu, že prostory pronajím nezúplatně atd.

• 3. 5. 2012 8:13

Kikki (neregistrovaný)

Děkuji za radu. S firmou nic sepsaného nemám. Teď teprve začínáme, tak nejprve vyřizujeme ty nejdůležitější povinnosti (k FÚ, OSSZ a ZP). Je nutné, aby firma někde přihlásila můj byt jako další pracoviště nebo něco takového?

• 3. 5. 2012 13:44

Lenka21 (neregistrovaný)

Jestli máte zaměstnance, tak na sociálku se nahlásíte tam, kde máte mzdovou účtárnu...my jsme firma se sídlem v praze, ale vše ostatní máme v brně, včetně MÚ, takže na sociálku jsme přihlášení v brně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).