Mateřská dovolená

• (neregistrovaný)

4. 5. 2012 12:12

Pobírám RP na dítě do tří let věku. Dohodla jsem se zaměstnavatelem, že nastoupím teď na začátku května do zaměstnání i když jsem podruhé těhotná. RP mám do 9.5.2012 nástup do zaměstnání 10.5.2012. Nyní mi moje ošetř. lékařka řekla, že budu muset co nejdříve na rizikové těhotenství. Ráda bych se zeptala, pokud budu pracovat jen 5 dní a následně budu nemocná, z čeho se mi bude vlastně počítat mateřská dovolená ? Z výdělků před nástupen první MD, nebo z těch 5 dní ? Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 5. 2012 12:15

Líba (neregistrovaný)

Re: mateřská dovolená
      Z toho, co bude pro vás výhodnější, protože jste stále zaměstnaná u stejného zaměstnavatele a nástup na druhou PPM bude do 4 let prvního dítěte.

• 4. 5. 2012 12:40

Jonda (neregistrovaný)

Děkuji Vám za odpověď a ještě jen tak ,kdyby to byl tedy nový zaměstnavatel,tak by se to počítalo z 5 dnů ?Tedy z odpracovaných dnů ? Díky

• 4. 5. 2012 20:22

inzinyrka (neregistrovaný)

Ano, při vzniku nového pojistného poměru (tedy u nového zam-tele) začne běžet nové rozhodné období. Pokud byste u nového zam-tele odpracovala pouze 5 dní a nastoupila na nemocenskou, počítaly by se nem.dávky z pravděpodobného výdělku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).