Re: DoPP nebo DOPČ
Dříve byla DPP určená jen pro vykonání nějaké práce - např. vykopání díry. Nyní už můžete na DPP vykonávat i více než jen jeden vymezený úkol - například výkopové práce.
Do 10 tis. hrubého je to podle mě kvůli tomu, že zaměstnavatel za vás neodvádí sociální a zdravotní. U DPČ by jste si mohla vydělat max. 2500Kč měsíčně, aby za vás zaměstnavatel toto pojistné neodváděl.
Pokud jste podepsala prohlášení o dani, tak budete mít nulovou daň u obou uvedených dohod, pokud si vyděláte do 10000Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2012 15:06
Dobrý den,
jsem studentka, vykonávám práci u jednoho zaměstnavatele každý měsíc cca tak 14 dní v měsíci. Plat mám podle odpracovaných hodin, ale je to vždy do 10tis hrubého. Mám podepsané prohlášení, tudíž se mi nestrhává žádná daň. Chtěla jsem se zeptat zda bych spíš neměla mít sepsanou dohodu o pracovní činnosti, když je to měsíčně opakující se činnost. (Vyhledávám reporty, články, skenuju, kopíruju atd.)
Děkuji.