Re: Nesedí výsledovka u pohody
Dobrý den, předpokládám, že počáteční stavy jste zadala v haléřích a následně odkontrolovala na výkazy v tisících. Zjistěte, o kolik to nesedí, není to HV minulého roku? Jestli máte od minulé účetní obratovku nebo hlavní knihu, koukněte, zda tam tato částka není na nějakém účtu.
Ano, poč. stavy jsem zadala v haléřích a mám hlavní knihu, ale už nevím snažím se vše procházet znova a nic. Hos.výsledek to není. Myslela jsem si, že pokud opíšu do výkazu zisku a ztrát řádky a čísla tak pokud se pak podívám do min.úč. období musí mi to sedět jsem bezradná jedno čísílko místo -6 mě tam vyskočí -8...Zadávám data prvně a tak v tom asi dost tápu...LLL.
Tak zkuste z těch zadaných počátečních stavů si vyjet výkazy, jestli to bude sedět v minulém období stejně jako předané výkazy. Pak pátrejte, ve kterém řádku to nesedí a jděte po účtech, které se do daného řádku sčítají. Sedí hospodářský výsledek ve výsledovce a v rozvaze? Rovnají se aktiva a pasiva?
>>>Dobrý den, předpokládám, že počáteční stavy jste
>>>zadala v haléřích a následně odkontrolovala na výkazy
>>>v
>>>tisících. Zjistěte, o kolik to nesedí, není to HV
>>>minulého roku? Jestli máte od minulé účetní obratovku
>>>nebo
>>>hlavní knihu, koukněte, zda tam tato částka není na
>>>nějakém účtu.
>>Ano, poč. stavy jsem zadala v haléřích a mám hlavní
>>knihu, ale už nevím snažím se vše procházet znova a
>>nic.
>>Hos.výsledek to není. Myslela jsem si, že pokud opíšu
>>do výkazu zisku a ztrát řádky a čísla tak pokud se
>>pak
>>podívám do min.úč. období musí mi to sedět jsem
>>bezradná jedno čísílko místo -6 mě tam vyskočí
>>-8...Zadávám
>>data prvně a tak v tom asi dost tápu...LLL.
>
>Tak zkuste z těch zadaných počátečních stavů si vyjet
>výkazy, jestli to bude sedět v minulém období stejně
>jako předané výkazy. Pak pátrejte, ve kterém řádku to
>nesedí a jděte po účtech, které se do daného řádku
>sčítají. Sedí hospodářský výsledek ve výsledovce a v
>rozvaze? Rovnají se aktiva a pasiva?Tak jsem na to koukala rozvaha mi sedi v min.období, ale vysledovka min. úč. období nesedí v řádku 17. Provozní výsledek hospodařaní je to různé sčítání a odečítání. Pokud odcitam a scitam co je zadano v tech tis dle toho vzorecku tak mi to nesedí....Uz nevim koukam do toho uz drhy den a nevim, uz jsem nestastna ...
Účtovou osnovu jsem projela...nevím zdá se mi, že to mám dobře. Teda jestli to kontrolovat přes účtovou osnovu. Nevím kde jinde, lae tam je vždy jen jestli účet rozvahový,výsledkový...Tak nevím jestli koukam dobře a asi jsem uplne tupa, ze nejsem schopna to opravit
koukněte -účetnictví-učetní osnova-tiskové sestavy -kontrolní sestavy-kontrola řádků výkazu zda nemáte označen špatně řádek
nebo pak v pondělí zavolat na Pohodu oni umějí poradit.
i Já zde už třetí den žádám o pomoc a bohužel tu zde není někdo kdo by mě poradil protože to mám trochu komplikované.
tak to pořád zkouším.
Tak ať to šťastně dohledáte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2012 16:33
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Od 1.1.2012 jsem převzala účetnictví po jiné paní účetní a začala účtovat v Pohodě.Nyní jsem dostala konečně poč. stavy účtů, rozvahu a výsledovku ve zjednodušeném rozsahu zaokrouhlenou na tisíce.Vše jsem si nahrála přes poč. stavy. Pak zadala dle řádků rozvahy a výsledovky výkaz minulého roku. Jenže, když se nyní podívám na výsledovku přes tiskové sestavy, zjistila jsem, že mi prostě nesedí. Nesedí mi ř. 17 a pak následně řádky 36,40,41. Na řádku 17 by mělo být -6, mě se objevuje -8. Nevíte náhodou někdo včem by to mohlo být? Mohlo by to způsobit špatné zadání nějakého účtu? Strašně moc děkuji za radu.LLL