Re: průměrný výdělek
Já bych potvrdila takový průměrný výdělek, který bych potvrzovala v den ukončení pracovního poměru. tzn. končil ve 4. čtvrtletí 2010, takže by se počítal z hodinového průměru platného pro 4. čtvrtletí. Tzn. že tento h průměr platný pro 4. čtvrtletí je vypočítaný z výdělků a odpracovaných hodin ve 3. čtvrtletí 2010.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 5. 2012 10:00
Prosím poraďte, jak správně stanovit průměrný výdělek bývalého zaměstnance. Zaměstnanec byl u nás zaměstnán do 30.11.2010. Od srpna 2010 začal pobírat plný invalidní důchod a pracovní úvazek z původních 40 hodin týdně si zkrátil na 10 hodin týdně. Nyní v roce 2012 mu byl odebrán inv. dlůchod III. stupně a přiznán pouze inv. důchod I. stupně, proto se eviduje na ÚP a požaduje od nás potvrzení o průměrném výdělku. Někde jsem se dočetla, že průměrný výdělek z předchozího čtvrtletí mohu použít pouze v případě, že trvá pracovně právní vztah,popř. ihned po ukončení pracovního poměru, nevím, zda je to správně a tak se táži, zda mám použít k výpočtu PV rozhodné období za 3.Q 2010 a pokud ano, jak mám správně vypočítat PV, když se v tomto období změnil pracovní úvazek. Děkuji za odpověď.