Re: Na urad prace v PN
Na ÚP se můžete nahlásit až po ukončení nemoci. Spíše by vás teď mělo zajímat zdravotní pojištění, aby vám nenaběhl dluh. Vemte nemocenský lístek a běžte na vaší zdravotní pojišťovnu nahlásit, že jste na nemocenské. zaměstnavatel tuto povinnost nemá, musíte si to vyřídit sama.
>>>>
>>>>právě že jsem dostala jen tu výpověď podepsanou,
>>>>neschopenku jsem mu zaslala poštou doporučeně, a na
>>>>pojišťovnu zavolám.. o tom úp to všechno vím volala
>>>>jsem si
>>>>po reakci že to je zbytečné že mě nezaregistrují tak
>>>>jsem si raději zavolala děkuji
>>>Nebyla to výpověď, ale dohoda, to jen tak pro
>>>pořádek.
>>>Teď ještě musíte ze zam-tele vyrazit Potvrzení o
>>>zaměstnání (dříve zápočtový list) a pokud možno i
>>>potvrzení
>>>o výši příjmu, bez toho vás na úp nevezmou.
>>
>>No dobře vyrazit ale jak? :-) co když to nedostanu
>>z
>>něj?
>
>jen pro úplnost - co jste opravdu obdržel/a
>výpověď
dohodu
>nebo dohodu
>výpověď dohodou NEEXISTUJE
pokud jste se dohodli na uk. PP, tak už nejste zaměstnancem
záleží, od kdy jste nemocný/á
pokud jste onemocněl/a až v květnu (nejdéle do 7.5.), tak prvních 21 kal. dnů budete marodit zadarmo, až poté, pokud bude nemoc trvat déle, bude platit OSSZ
poslední den zaměstnání jste měl/a mj. obdržet:
- podepsanou dohodu o uk. PP
- potvrzení o zaměstnání
ještě od zam-tele budete jistě vyžadvoat: ELDP, potvrz. o zdanit. příjmech a když půjdete na ÚP, tak vyplnění potvrzení (tiskopis z ÚP)
"Na zaměstnavatele" sice marodit budete, ale první 3 týdny zadarmo. Zaměstnavatel poskytuje náhradu mzdy po dobu nemoci jen v případě trvání pracovního poměru. Pracovní poměr netrvá, skončil, není co nahrazovat. Od 22. dne nemoci Vám bude OSSZ vyplácet nemocenské. Ale do té doby nedostanete nic.
Doklady k nemoci ale stále zasíláte zaměstnavateli.
ano problém s mankem byl, ale smyšlený, inventuru dělali cizí lidé, prodavačky z jiné jeho prodejny a myslím si že se nás potřeboval zbavit, tudíž vymyslel toto jakési manko a dohodu a nám nezbývalo než to podepsat, protože platit 50 000 ztratné je na mašli. jenže jsem to podepsala a on mi to vzal než jsem stihla dopsat datum a napsal tam 30.4.2012
>>>>
>>>>>
>>>>>no pro něj je to určitě dobře napsané, koukala jsem
>>>>>se
>>>>>do zákoníku práce a žádný zádrhel v tom nebyl, jen
>>>>>ten
>>>>>že to je podepsané k 30.4.2012
>>>>
>>>>vždyť jste psala, že jste to podepsala až v květnu?
>>>
>>>ano 3.5. ale zam-tel tam po podepsání dopsal datum k
>>>30.4.2012
>>
>>ukončení 30.4.2012 a vy jste se podepsal/a 3.5.2012
>>(toto datum jste tam napsala?)
>>musíte si sam/a sobě odpovědět: proč jste vůbec
>>souhlasil/a s dohodou, opravdu byl nějaký "zádrhel
>>nebo
>>malér" (např. s mankem)?
>
>ano problém s mankem byl, ale smyšlený, inventuru
>dělali cizí lidé, prodavačky z jiné jeho prodejny a myslím
>si že se nás potřeboval zbavit, tudíž vymyslel toto
>jakési manko a dohodu a nám nezbývalo než to podepsat,
>protože platit 50 000 ztratné je na mašli. jenže jsem
>to podepsala a on mi to vzal než jsem stihla dopsat
>datum a napsal tam 30.4.2012
A to datum 3.5 tam napsané není? Je ta dohoda napsaná nějak takto? zaměstnavatel... a zaměstnanec.... se dohodli na ukončení poměru dnem 30.4. 2012. Podpis Váš, podpis zaměstnavatele. Datum 30.4.2012. Pokud je to takto, tak je to správně a pro Vás bohužel nevýhodně, protože první 3 týdny budete marodit bez peněz.
Musíte vzít tu neschopenku a doložit ji zdravotní pojišťovně. Na základě toho nebudete muset po dobu nemoci hradit zdravotní pojištění. A jak Vám skončí nemoc, zase to doložíte zdravotní pojišťovně a zaregistrujete se na ÚP. Ale prosím Vás, napište přesné znění té dohody o ukončení, včetně datumů, které na té dohodě jsou napsané.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 5. 2012 10:09
Dobry den prosim o radu, minuly tyden prisel majitel obchodu s vypovedi dohodou s tim ze nam nevysla inventura kterou delali cizi lide z jine jeho prodejny, a ze bud mu zaplatime manko nebo pujdeme dohodou, podepsaly jsme mu dohodu ovsem donutil nas ji podepsaat k 30.4.2012. Momentalne jsem v pracovni neschopnosti, a premyslim ze bych se prihlasila i na urad prace pokud to ma nejakou cenu a dali by mi nejakou podporu. U zamestnavatele jsem byla rok a 7 mesicu. Popripade na socialku o nejaky prispevek na bydleni nebo doplaceni zivotniho minima, dekuji moc za radu. Iva