Souběžné čerpání dovolené a rodičovský p

• (neregistrovaný)

8. 5. 2012 21:52

Dobrý den, chtěla bych si jen ověřit, zda mě na sociálce správně informovali.
    Dne 14.5.2012 mi končí mateřská dovolená. Poté budu čerpat dovolenou (v zaměstnání), 5 dnů staré (2011) a 20 dnů (2012).
    Na sociálce mi řekli, že rodičovský příspěvek mám čerpat od 1.6.2012, a nevyčerpaná dovolená prý na něj nemá vliv. Takže souběžně budu pobírat rodičovský a bude mi proplacena dovolená. Byla jsem informovaná správně? Neměla jsem opravdu začít čerpat rodičovský příspěvek až od 19.6., kdy mi končí nevyčerpaná dovolená?
    Jak je to s písemnou žádostí u zaměstnavatele? Tam budu uvádět žádost o čerpání dovolené od 15.5.2012 do 18.06.2012 a až pak čerpání rodičovské dovolené (od 19.6.2012), i když na sociálce to mám od 1.6.2012?
    Děkuji moc za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 5. 2012 22:23

MíšaF (neregistrovaný)

Re: Souběžné čerpání dovolené a rodičovs
      ano, budete současně podírat jak rodičovský příspěvek, tak i dovolenou - mateřská Vám končí 14.5., takže od 15.5. budete už pobíra rodičovský příspěvek od úřadu práce (nikoliv od 1.6.!), hlavně si u zaměstnavatele ihned požádejte o čerpání řádné dovolené... mělo by mu stačit asi takto formulované : žádám o čerpání řádné dovolené od 15.5. a následně o čerpání rodičovské dovolené do ... x let věku dítěte.... odešlete raději doporučeným dopisem....

• 8. 5. 2012 23:11

fr (neregistrovaný)

díky moc za rychlou reakci a odpověď
      jen jsem se chtěla ujistit, jestli by se mi pak ta dovolená nekrátila, když ji "jakoby přeruší" rodičovský příspěvek.
      Jinak ten rodičovský př. je dán až od června, protože v květnu už by mi stejně nic nevyplatili (vyplácí se jen co je nad mateřskou a ta bude vyšší, takže nic)
      žádost o čerpání dovolené budu zaměstnavateli dávat osobně tento týden.¨
      Díky

• 9. 5. 2012 0:20

MíšaF (neregistrovaný)

pokud si zažádáte, tak se žádná dovolená nekrátí - pobírání rodičovského příspěvku nato nemá vliv.... dovolenou Vám nebude přerušovat rod. příspěvek, ten budete pobírat bez ohledu nato, jestli budete čerpat dovolenou a naopak.... prostě to budou 2 souběžné příjmy.. a hlavně se nedejte, pokud by Vám zam-tel tvrdil, že na letošní dovolenou nemáte nárok :-))

• 9. 5. 2012 9:02

fr (neregistrovaný)

Míšo, moc děkuji :-D U zaměstnavatele žádný problém nebude :-D
      Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).