Vstup s.r.o do likvidace má někdo zkušen

• (neregistrovaný)

9. 5. 2012 12:39

dobrý den,
    v loňském roce s.r.o. vstoupilo 22.3.2011 do likvidace - udělala jsem k 21.3.2011mimořádnou závěrku.
    Teď dělám závěrku za zbytek roku 2011./22.3.-31.12./ Trochu tápu, co je potřeba všechno udělat - zda je tato závěrka stejná jako běžná za celý rok.
    Můžete mě prosím trochu nasměrovat, co je třeba odlišné.Také potřebuji vědět zda neuhrazené závazky starší 36 měsíců se musí dodaňovat- o některé se veřitelé přihlásili,ale bohužel firma je předlužená a není na jejich uhrazení.
    Děkuji moc za radu - jsem z toho už nešťastná, paní likvidátorka nechala účetnictví nadále mě a já si s tím nevím rady.Přeji krásný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 5. 2012 14:54

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: vstup s.r.o do likvidace má někdo zk
      Při ÚZ od 22.3.-31.12.2011 u likvidované společnosti postupujte, jak při běžné ÚZ. Jen s tím, že ve výkazech R a VZZ budete mít v min.období stavy k 21.3.2011. Neuhrazné závazky 36 měsíců po splatnosti se v daňovém přiznání dodaňují. Z uct můžete odúčtovat 321,325,.../648 jen ty, které jsou k 31.12.2011 promlčené - tyto pak samozřejmě v DP už nedodaňujete. V běžném období účtujte dle kroků vaší likvidátorky.

• 9. 5. 2012 16:15

Tami (neregistrovaný)

prosím ještě, které se nazývají jako promlčené závazky a co s pohledávkami, s kterými jsem nikdy nic nedělala.
      Kroky od paní likvidátorky jsou jen ty , že mám dodat DP, nic víc - bohužel.

• 9. 5. 2012 16:29

Daniela K. (neregistrovaný)

U promlčení záleží, jestli byly závazky uzavřeny dle Obch.zák. - tam je doba promlčení 4 roky po splatnosti nebo dle Obč. zák.- 3 roky po splatnosti. U pohledávek se tvoří OP dle zák. o rezervách § 8 a,b,c).

• 9. 5. 2012 16:58

Tami (neregistrovaný)

Já jsem vždycky dodaňovala všechny závazky 36 měsíců po splatnosti. Téměř na všechny závazky smlouvy nejsou.
      OP k pohledávkám jsem také nikdy nedělALA, takže opět nevím jak a jestlo to mohu dělat i teď v době likvidace - omlouvám se za mou neznalost

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).