Re: Potvrzení pro ÚP-průměrná čistá mzda
Jenže to by musela otevřít zákoník práce ....
Teď se all zastanu. Je mi líto tazatelky, že udělala takovou chybu, ze které možná ponese následky. Ale výpočet čisté průměrné mzdy patří k základům vědomostí mzdové účetní a nesprávný výpočet může vyjít při kontrole pěkně draho. Než se člověk pustí do takovéto práce, opravdu musí si udělat čas a prostudovat zákoník práce.
To máte pravdu, ale ptát se měla, pokud nepovažuje pro tuto práci znalosti výpočtu průměru za základní, nikoli otázku zkušeností, PŘEDEM. Potom by eventuelně byla otázka na místě, teď bude mít docela problém.
Vědět nemusím to, za co nejsem placena, pokud placena jsem , je mojí POVINNOSTÍ základní věci vědět. A tohle není žádný špek, který by se objevoval jednou za čas. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 5. 2012 10:25
Dobrý den
Před 14 dny u nás končil zaměstnanec a z ÚP mi donesl Potvrzení kde chtěli výši průměrné čisté mzdy. Dala jsem mu tam průměrnou čistou mzdu za poslední čtvrtletí (leden,únor,březen)- je to správně?
A pak by mě ještě zajímalo - jestli jsem to vypočetla správně, když tento zaměstnanec v únoru marodil 12 dní a jeho celková čistá mzda byla 11.000 vč. náhrady za marodění (bez marodění čistá mzda dělala 8.000,-). Chci se zeptat jestli jsem měla do průměrné čisté mzdy započítat jen 8.000 bez nemocenské které jsme mu platili nebo vč. nemocenské (+3.000). Já jsem mu napsala průměr vč. nemocenského.
Prosím sdělte mi váše zkušenosti.
Děkuji