Re: IČ pro DPH? Co to je?
DIČ – daňové identifikačné číslo je identifikátor určený správcom dane pridelený daňovému subjektu pri registrácii. Povinnosť registrácie je spojená so vznikom oprávnenia k výkonu činnosti, so zahájením výkonu činnosti, s poberaním príjmu podliehajúceho dani, so vznikom povinnosti zrážať daň alebo preddavky na ňu, alebo daň vyberať.
IČ DPH – identifikačné číslo pre daň pridelí daňový úrad zdaniteľným osobám podľa zákona o DPH, pri povinnej, dobrovoľnej registrácii a v prípadoch, keď sa stávajú platiteľmi zo zákona.
Na fakturách budete uvádět DIČ a IČ pro DPH. Některé státy EU mají pro DPH zvláštní IČ.
\y>>Prosím mohl by mě někdo poradit? Česká firma se
>>zaregistrovala jako plátce na Slovensku, a jako
>>fakturační
>>údaje nám poslali IČ, IČ pro DPH a DIČ bez SK na
>>začátku jen číslo. Vůbec se v tom nemůžu vyznat,
>>poradíte
>>mi, jaké údaje tedy budu uvádět na faktuře?
>>Děkuji
>DIČ – daňové identifikačné číslo je identifikátor
>určený správcom dane pridelený daňovému subjektu pri
>registrácii. Povinnosť registrácie je spojená so vznikom
>oprávnenia k výkonu činnosti, so zahájením výkonu
>činnosti, s poberaním príjmu podliehajúceho dani, so vznikom
>povinnosti zrážať daň alebo preddavky na ňu, alebo daň
>vyberať.
>IČ DPH – identifikačné číslo pre daň pridelí daňový
>úrad zdaniteľným osobám podľa zákona o DPH, pri
>povinnej, dobrovoľnej registrácii a v prípadoch, keď sa
>stávajú platiteľmi zo zákona.
Ano, to je přesně ten případ, odběratel nám dodal IČ+IČ pro DPH , takže na faktuře bude IČ pro DPH a DIČ, rozumím tomu dobře? Děkuji
>Na fakturách budete uvádět DIČ a IČ pro DPH. Některé
>státy EU mají pro DPH zvláštní IČ.
Pokud je to Váš odběratel, stačí uvést jejich IČ pro DPH, dle našeho zákona o DPH je to DIČ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 5. 2012 12:40
Prosím mohl by mě někdo poradit? Česká firma se zaregistrovala jako plátce na Slovensku, a jako fakturační údaje nám poslali IČ, IČ pro DPH a DIČ bez SK na začátku jen číslo. Vůbec se v tom nemůžu vyznat, poradíte mi, jaké údaje tedy budu uvádět na faktuře?
Děkuji