Re: kvalifikační dohoda - úhrada zam-cem
Dohoda je velmi obecná, přiznává nároky dle ZP (zejména studijní volno s náhradou mzdy) a taky obsahuje závazek setrvat v zaměstnání 1 rok po řádném ukončení studia - pokud nebude dodrženo, tak závazek uhradit zaměstnavateli vynaložené náklady. Maximální výše je také uvedená, ale té zatím není dosaženo, ani když započítám hrubou náhradu mzdy s pojistným. Nemáte s tím někdo praktickou zkušenost? předem moc děkuji
Řeším stejný problém - už jste se dopátrala výsledku?
No, já už se dopátrala. Srazili jsme zaměstnanci částku vyplacenou jako náhradu za dny studijního volna (podle docházky), tuto částku jsme navýšili o odvedené Sp a ZP za firmu. Školení u nás nebylo žádné. Jen ty náhrady. Žádné zasahování do starých mezd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
15. 5. 2012 15:59
Dobrý den, mám sjednanou kvalifikační dohodu, pokud nedodržím závazek setrvání v PP po stanovenou dobu, jak se vypočítají náklady - tj. kolik budu zaměstnavateli vracet? Je mi jasná poměrná část u školného apod., ale nevím, jak to bude s vyplacenými náhradami mzdy za dny studijního volna (tj. byla jsem ve škole či na zkoušce a dostala zaplacenou náhradu mzdy) - postupuje se jako u přečerpané dovolené, tj. stanou se tyto dny neplaceným volnem a vrátím tedy jen čistou mzdu? Nebo to vůbec nepůjde přes výplaty a jen uhradím zaměstnavateli hrubou výši náhrad a pojistné, které on odvedl? Předem děkuji