Re: mzdy na investicích
Mzdy, které se vztahují k stavbě vlastní nemovitosti, nezahrnete do nákladů (jak píšete - mimo daň). Musíte si všechny částky, týkající se stavby, evidovat a po kolaudaci zahrnete do pořizovací hodnoty. Zařadila bych spíš v ceně podle skutečných nákladů na stavbu. Cena podle znaleckého posudku se používá při jiných příípadech vložení nemovitostí do majetku, např. při vložení nemovitosti, kterou fyz. osoba již vlastnila před začátkem podnikání.
Re: mzdy na investicích
Díky. S tím znal. posudkem mi to poradili na FÚ a to z toho důvodu, že si hodně práce udělá sám podnikatel se svou rodinou a některý materiál má svůj soukromý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 5. 2012 10:08
Prosím o radu. Nějak jsem to zapomněla.
OSVČ rozšiřuje svoji činnost a začala stavět nemovitost, kterou
bude používat k podnikání. Náklady -materiál, různé služby se dávají mimo daň , jen se odečítá DPH. Nyní si budou najímat na některé práce pracovníky na DPP. Nevím co s těmi mzdami mám udělat, asi taky dávat mimo dań . Po kolaudaci, se nechá udělat znalecký posudek /cena bude včetně DPH /, zařadí se do majetku a požádá o případné vracení DPH. /hodně práce se udělá i svépomocně/.
Nárokované DPH bude sníženo o již uplatněné DPH.
Je to tak nebo jsem na něco zapomněla?.
Díky moc