Re: Náhrady mzdy
Děkuji za odpovědi, právě proto jsem se ptala,když mám pracovní dobu po-pá, zda mám nárok na náhradu mzdy. Byla jenom otázka, ne tvrzení, že chci placenou náhradu mzdy.
Samozřejmě, ža každý rozumí něčemu jinému, ale tohle je dotaz spíše z roviny logické.
Vezměte si už sám název "náhrada mzdy" = finační ohodnocení za dobu, kterou jsem nemohl odpracovat kvůli nějaké překážce (svátek, dovolená, nemoc ...).
Tudíž - logicky - nebyla překážka v práci, protože nebyla ani směna, a tak nemohla být ani žádná náhrada.
Užijte si dnešní hezký parný den a ať se svatba vydaří.
Tomu, že vám v sobotu neuchází mzda, takže budete mít dovolenou, nerozumím už vůbec.
Tu dovolenou snad nebudete mít v sobotu? Nebo jak to vlastně je?
Nárok na placené volno máte k účasti na obřadu - ten je v sobotu - a to nepracujete. Takže "zadarmo". Pokud chcete volno v pátek nebo jiné dny, musíte požádat o dovolenou nebo náhradní vono nebo neplacené volno.
Nejsem paní all nervózní, náhrada mzdy za 8 hodin = stejné peníze za 1 den dovolené. ( 8 hodin x průměr. hod. výdělek za minulé čtvrtletí ). Ušetřila bych pouze 1 den dovolené. Vím jak je to těžké zabezpečit lidem každý měsíc peníze na výplaty, to se tedy mýlíte, že přemýšlím jak z toho kápne něco navíc. Mějte se hezky.
Vy jste to celé nepochopila - pokud jste se ptala, zda máte nárok na náhradu mzdy za sobotu, kdy nemáte směnu, tak jste asi předpokládala, že tu sobotu byste dostala zaplacenou navíc !!Těžko byste si brala na sobotu dovolenou. Ale je to celkem jedno, hlavně ať to mladým vyjde a jsou spokojeni.
Tazatelka si spíš potřebuje vzít volno před svatbou, možná na koláče, možná na holiče. Chtěla jen vědět, jestli je ten den volna vázaný jen na den samotného svatebního obřadu nebo ho může využít i jindy. Já bych si vzala dovolenou klidně týden, ale moje děti se nějak do svatby nehrnou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 5. 2012 11:33
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda jako rodič mám nárok na 1 placený den s náhradou mzdy, když se dcera vdává v sobotu. Pracuji 40 hod. týdně po-pá.
Děkuji