Re: náhradní plnění
Zaměstnavatelé, kteří zaměstnávají více než 25 zaměstnanců, mají povinnost zaměstnávat z tohoto počtu 4% osob se zdravotním pojištěním. Pokud tento počet nesplní, musí odebírat výrobky od zaměstnavatelů, kteří zaměstnávají více než 50% zaměstnanců, kteří jsou osobami se zdravotním postižením, nebo odebíráním vůrobků či služeb od osob se zdravotním postižením, které jsou OSVČ a nezaměstnávají žádné zaměstnance, nebo zadávaním zakázek těmto osobám. Pokud ani toto nesplní, pak musí odvádět peníze (nemalé částky) do státního rozpočtu.
Vaší odběratelé zřejmě mají více než 25 zaměstnanců, z nichž nejsou 4% zdravotně postižení, takže se snaží plnit náhradní plnění odebíráním výrobků od dodavatelů, kteří mají více než 50% zaměstnanců zdravotně postižených a to vy zřejmě nejste.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
28. 5. 2012 20:58
Můžete mi prosím někdo poradit, jak to funguje s náhradním plněním, pokud někdo zaměstnává zaměstnance se ZTP ? Moji bývalí dodavatele již ode mne nechtějí odebírat zboží, protože nemám náhradní plnění. Lze figurovat třeba jako subdodavatel ? Můžete mi to náhradní plnění prosím blíže vysvětlit, jak to vlastně funguje ?
Díky