Re: regulační poplatek
U zubaře se platí pouze 1. návštěva, 2. se již neplatí /v rámci prevence/, pokud chodíte častěji, pak pravděpodobně na sebe navazují související ošetření a ty se už neplatí.
Ale pokud platíte vždy, když překročíte práh ordinace, pak to určitě není v pořádku a nechala bych si na každou platbu vystavit doklad a zaslala jej ke kontrole na svoji ZP.
To, že jste mu podepsala tzv. pokutu - to je v režii lékaře, měl by to mít vypsané v čekárně, ceník - za co a kolik vybírá a musí rovněž dát doklad - není proč se ostýchat a trvat na vystavení!!
Pokud ceník v čekárně nemá, absolutně bych odmítla cokoliv podepsat.
Jinak to je vše do jeho kapsy a nezdaněný příjem, což je podnět pro FÚ.
Takhle si totiž někteří nesolidní lékaři přivydělávají načerno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 5. 2012 7:59
Dobrý den, prosím o informaci. Od loňského roku chodím k zubaři a pokaždé platím reg.poplatek 30Kč. Minulý týden se mě uštípl kousek zubu tak jsem šla na ošetření a platila jsem zase. Včera jsem byla na ošetření s tím samím zubem a zase jsem platila.
A dále jsem podepisovala, že když se nedostavím a neomluvím tak za každou promeškanou čtvrt hodinu budu platit 250Kč.
Jak to vlastně je ?
Díky