Re: Daňový doklad
Děkuji všem, my máme taky od ČEZu splátkový kalendář a úplně stejně si uplatňuji DPH jako vy. Ale prostě tady od té firmy, která nám pronajímá ten bar, tak mi to nechce vzít. Nevím proč. Pořád se ohání, že to tak nejde.
Tak se ještě jednou zeptám, když mám splátkový kalendář na:
1) zálohu el. energie, má všechny náležitosti, tak si můžu uplatnit dph v den zaplacení.
2) mám splátkový kalendář na paušál za teplo - rovněž má všechny náležitosti, tak v den zaplacení si můžu dph uplatnit.
3) mám splátkový kalendář na paušál za vodu - rovněž má všechny náležitosti, tak si taky můžu dph uplatnit.
Je to prosím tak? Ještě jednou všem moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 5. 2012 9:51
Prosím o pomoc.
Jsme firma s.r.o., plátci DPH, máme pronajatý bar. Platíme nájem, zálohu na elektřinu a paušál na teplo a vodu. Dostali jsme od majitele splátkový kalendář (jako daňový doklad) na jednotlivé druhy plateb a pak už nám jenom dává pokladní doklad když uhradíme. Daňový poradce mi to nechce vzít, že nemůže nám vystavit splátkový kalendář, že musíme mít normální klasický daňový doklad. Druhá strana tvrdí, že to tak dělají všem a nikomu to nevadí, tak už fakt nevím, co mám dělat. Daňový poradce tvrdí, že si nemůžu odečíst DPH u zálohy na elektřinu podle splátkového kalendáře, kde je DUZP vždy 1. v měsíci. Musí prý být řádný doklad na konci měsíce.
Prosím kdo mi poradí. Moc děkuji všem. Linda