Re: vícenáklady § 69 - přeprava
moc děkuji za reakci, jde o to, že odběratel trvá na vrubopise, prý to tak má správně dle zákona být,klidně mu vyhovíme, jen bych ráda věděla, jestli má pravdu. Já si myslím, že můžeme vystavit novou fakturu. Jde o vedlejší náklady, se kterými se původně nepočítalo a vztahují se sice k původní přepravě, ale já osobně nevidím žádný problém když budou 2 faktury. Stejně i v případě opravného dokladu- vrubopisu jde o nové zd.plnění, tak v tom moc logiku nevidím.
provádíme přepravu, fakturujeme české firmě - §69
>>osvobozené plnění. Byla vydána fa bez daně a pozdějí
>>se
>>objevily vícenáklady a budeme je rovněž firmě
>>fakturovat. Lze vystavit samostatnou fakturu nebo je
>>nutné
>>udělat opravný doklad (vrubopis) ?
>
>udělala bych novou fakturu , pokud se jedná o nové
>plnění spojené s dovozem a vývozem, tak zase bez daně §
>69,pokud je to jen navýšení původního plnění tak
>vrubopis také bez daně , stejně jako první plnění
Re: vícenáklady § 69 - přeprava
podle mě to vyjde nastejno, jestli nová faktura, či vrubopis.
vrubopis je vlastně jen doúčtování k původní faktuře, samostatný DD jako samostatná faktura. osvobozeno a § stejný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 5. 2012 19:12
provádíme přepravu, fakturujeme české firmě - §69 osvobozené plnění. Byla vydána fa bez daně a pozdějí se objevily vícenáklady a budeme je rovněž firmě fakturovat. Lze vystavit samostatnou fakturu nebo je nutné udělat opravný doklad (vrubopis) ?