Re: Rodičovský příspěvek-nemocnice
V době rodičovské dovolené na nemocenskou nemáte nárok, protože vám žádná mzda neujde. Ošetřovné po dobu vašeho pobytu v nemocnici přítel na dítě dostane, ale placených je jen 9 dnů. Jestli letos je možné přepsat čerpání rodičovského příspěvku na přítele s určitostí nevím, zkuste najít na stránkách MPSV.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2012 13:32
Dobrý den,chtěla bych se zaptat.Pobýrám rodičovský příspěvek na syna, ale jsem těhotná a hrozí mi,že budu muset jít ležet na rizikové do nemocnice.O syna se bude starat otec dítěte a babička, aby pracují, ale zařídí si to tak,aby mohli se starat o syna.Musím nahlásit na ÚP,že rodičovský příspěvek přechází na přítele a já bych měla jít na nemocenskou u svého zaměstnavatele? Nebo dál budu pobýrat rodičovský příspěvek já a přítel si bude jenom některé dny vybýrat ošetřovné na syna? Děkuji moc za pomoc