Re: JSDxfaktura
Můžete naskladnit hned podle faktury, kterou dostanete emailem. Do přiznání k DPH stejně uvádíte základ daně a DPH z JSD, které je daňovým dokladem. Na JSD budete mít hodnotu zboží v cizí měně, kterou přepočtete na Kč celním kurzem a k ní připočtete přepravu, dostanete základ daně a spočítáte DPH.
Re: JSDxfaktura
Nevadí, že na JSD je jiná měna. JSD Vám slouží jen pro piřznání k DPH. Do účetnictví se Vám dostane jen clo, pokud Vám ho vyměří. A proč potřebujete rozpočítat přepravu k jednotlivým fakturám? Kvůli kalkulaci ceny zboží?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2012 15:56
Dobrý den, prosím o radu, zkušenost. Máme dodavatele v USA. Zatím je vše v počátku a dolaďujeme, ale jeví se mi to jako problematické. Zboží nám dorazí přepravní službou, bez faktury, fakturu v USD nám pak přikládá přepravní služba až s fakturou za přepravu a přiloženým JSD třeba jednou týdně. Ovšem do systému se zboží naskladňuje ihned po jeho obdržení - ještě nemáme ani fakturu za přepravu ani JSD - s fakturou, kterou nám z USA posílají mailem v Eur. A když bych měla dovyměřit DPH, tak by se mi pak neshodovala s JSD, protože po přepočtu z Eur a z Usd se dostanu na trochu odlišné částky. Jéžíši, to je zmatený. V každém případě jsem postavena před tuto "hotovou"situaci a nevím, aby nebylo něco chybně.......... Nebo bych měla správně čekat, až obdržím fakturu od přepravní společnosti i s JSD a teprve pak zadat do systému a teprve pak prodat. To ale zákazníci budou hledat jiného, rychlejšího dodavatele....... Děkuji za každou radu.