Exekuce

• (neregistrovaný)

31. 5. 2012 17:40

Dobrý den,
    měla bych dotaz. Zaměstnanec je ve zkušební době, přišla exekuce na plat, má ženu a 1 dítě. Na srážkách na exekuci mi nevychází žádné srážky. Nástupní plat zatím dostal 9 800,- tj. čistý plat má 8 722,-, když mu odečtu nezd.min. 5 842,- a nez. min. na dítě a manž. (2x1460), tak mu vyjde nezabavitelné min.8 762,-, tak mu vyjde, že je -40,-kč mínusu, tudíž žádná srážka.
    Volala jsem exek. a ten mi řekl, že mám exek. deponovat. Nevím, co s tím a jak to napsat, co má dopis obsahovat, prosím poradili by jste mi? Hledala jsem všude na inter., nic jsem nenašla, bojím se, abych někoho nepoškodila,hlavně nevím co tomu exekut. napsat.

Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2012 19:14

RenataH (neregistrovaný)

Re: Exekuce
      nevím, co to je exekuci deponovat, pravděpodobně, že ji máte u sebe založit a v případě, že některý měsíc bude mít trošku větší mzdu, vyjde mu nějaká srážka a pak jim ji pošlete. Já bych to nechala být, exekutorovi jste volala, informovala jste ho. Když bude chtít, pošle vám dopis s otázkami ohledně jeho příjmu, na které odpovíte. Nebo mu jenom napište sdělení, že z-nec má nízkou mzdu, která při dvou vyživovaných osobách nestačí na provádění exekučních srážek.

• 1. 6. 2012 6:53

xyz (neregistrovaný)

Deponovat srážku znamená srážet a neodesílat (zůstává ve firmě) deponuje se vždy když rozhodnutí o exekuci nebo jiné srážce dosud nenabylo právní moci. Po nabytí právní moci, což by vám mělo být oznámeno, se všechny deponované srážky odešlou na sdělený účet a další srážky se pak už odesíllají průběžně, tak jak se srážejí. Jinak souhlasím s výše uvedeným. Pokud zaměstnanec na srážku "nemá" nemůžete nic odeslat, ani deponovat.

• 1. 6. 2012 8:21

RenataH (neregistrovaný)

tak samozřejmě vím, co je deponovat srážky, ale nesjpíš jsem dosattečně nepochopila odpověď exekutora, který na informaci, že zaměstnanec má nízkou mzdu, ze které nebude možné provádět srážky, odpoví, že z-tel má "exekuci deponovat". Nicméně některé odpovědi exekutorů mě dokáží vytočit - takové peníze si za to berou a když se jich zeptáte, odpoví blbě, proti zákonu nebo vůbec. Právě před měsícem jsem hlásila nástup nového zaměstnance a hned den na to jsem od nich dostala žádost o součinnost. Chtěli znát čistou mzdu (jako kdybych ji v té době mohla znát), kontaktní adresu (která je mimochodem už 30 let stále stejná a ten človíček na ní stále bydlí...).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).