Re: zařazení auta na úvěr do uživání pro
Zatím jsme auto do majetku nezařadili. Máme splátkový kalendář a smlouvu , tu bohužel nemám ještě pořádně prostudovanou a momentálně ani u sebe, protože si ji majitel někam zas odnes. Ale fakturu od bývalého vlastníka bohužel nemáme.:(
Omlovám, se účtuji to poprvé, takže v tom mám dost zmatek.
Re: zařazení auta na úvěr do uživání pro
převzetím úvěru jste se zavázali, že budete místo původního dlužníka splácet, ale tím není řešeno vlastnictví vozidla, to při úvěru nepatří úvěrové společnosti, ale bývalému dlužníkovi, takže ještě toto si musíte vyřešit... i když už jsem se u jedné úvěr. společnosti setkala s tím, že i při úvěru byly vlastníkem vozidla a dlužník byl pouze provozovatelem.... je zapotřebí prostudovat smlouvu s ú. společností a pak konat dále... až budete mít potřebné informace ohledně převzetí úvěru, tak se zase pisněte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2012 10:11
Dobrý den,
převzali jsme po jedné firmě auto na úvěr. V úvěrové smlouvě je datum převodu v dubnu,ale v technickém průkaze bylo auto přepsáno až květnu.
Mohl by mi prosím někdo poradit, kdy zařadit do užívání reps. kdy začít s odpisem? Já si myslím,že je to dle přepisu v technickém průkazu.
Moc předem děkuji.