Re: příloha k účetní závěrce
Paní z FÚ spíše měla na mysli vyhotovení tzv. Zvláštní přílohy k DP. Do této přílohy se rozepisují všechny řádky z daňového přiznání, u kterých je v řádku za číslem 8). Prostě se k těmto řádkům udělá rozpis z čeho se skládají. Do této Zvláštní přílohy k DP napíšete název firmy, adresu fy, IČ, DIČ a pak např. na dodanění závazků napíšete: ř.30 dle § 23 odst.3 písmeno a) bod 12. - neuhrazené závazky po splatnosti 36 měsíců a závazky tam rozepíšete dle firem a částky v Kč + celkový součet musí souhlasit s ř.30. Můžete to udělat třeba formou tabulky, to už záleží na vás. Tato Zvláštní příloha k DP nemá žádný předepsaný vzor. Tak budete pokračovat pro všechny řádky v DP s 8). Pak jen datum a podpis oprávněné osoby.
děkuji, ale paní z fú po mě chce vypsat pouze to co jsem zapsal do tabulky E a pak to co tam není a má se ještě zdanit v příštích letech. přemýšlel jsem, že okopíruji převodový můstek a napíšu dodatek k příloze účetní závěrky formou tabulky uplatněné za rok 2011 a neuplatněné
Aha, já vám odpovídala na DPPO. Vy máte DPFO, tak rozepište srozumitelně tabulku E třeba formou tabulky. V pokynech k vyplnění DPFO je u oddílu E napsáno: Údaje, pro které nedostačuje vyhrazené místo v E., uveďte na volný list a přiložte k přiznání. Oni na FÚ chtějí jen vědět z čeho se tab.E skládá. Pěkný den.
>>>>>k
>>>>>účetní závěrce dodanění závazků a pohledávek a
>>>>>rozpuštění dodanění zásob do dalších let.Převodový
>>>>>můstek k
>>>>>1.1.2011. vše jsem správně vyplnil v přiznání, ale už
>>>>>jsem to nerozepsal v té příloze a nevím jak. paní z
>>>>>fú
>>>>>mi volala, že by to potřebovala. Děkuji za pomoc
>>>>
>>>>Paní z FÚ spíše měla na mysli vyhotovení tzv.
>>>>Zvláštní
>>>>přílohy k DP. Do této přílohy se rozepisují všechny
>>>>řádky z daňového přiznání, u kterých je v řádku za
>>>>číslem 8). Prostě se k těmto řádkům udělá rozpis z
>>>>čeho se
>>>>skládají. Do této Zvláštní přílohy k DP napíšete
>>>>název firmy, adresu fy, IČ, DIČ a pak např. na
>>>>dodanění
>>>>závazků napíšete: ř.30 dle § 23 odst.3 písmeno a) bod
>>>>12. - neuhrazené závazky po splatnosti 36 měsíců a
>>>>závazky tam rozepíšete dle firem a částky v Kč +
>>>>celkový
>>>>součet musí souhlasit s ř.30. Můžete to udělat třeba
>>>>formou tabulky, to už záleží na vás. Tato Zvláštní
>>>>příloha k DP nemá žádný předepsaný vzor. Tak budete
>>>>pokračovat pro všechny řádky v DP s 8). Pak jen datum
>>>>a
>>>>podpis oprávněné osoby.
>>Aha, já vám odpovídala na DPPO. Vy máte DPFO, tak
>>rozepište srozumitelně tabulku E třeba formou tabulky.
>>V
>>pokynech k vyplnění DPFO je u oddílu E napsáno:
>>Údaje,
>>pro které nedostačuje vyhrazené místo v E., uveďte na
>>volný list a přiložte k přiznání. Oni na FÚ chtějí
>>jen
>>vědět z čeho se tab.E skládá. Pěkný den.
>
>Já do tabulky E vypíšu jen:
>Dodanění zásob z přechodu DE-Ú ... částka
>
>Do přílohy jsem nic dalšího nepopisovala, náš FÚ nic
>dalšího nechce. JIž 3 roky to tak funguje.
omlouvám se, že sem nenapsal o FO. Tabulku E jsem měl rozepsanou, ale ne vše jsem dodaňoval v tomto roce část zásob )a zálohy) budu dodaňovat v dalších letech tak to chce paní vypsat co ještě zbývá. jen jsem nevěděl jestli to má nejakou formu nebo tam uvést nějaké paragrafy ohledně dodanění v příštích letech - ty bohužel nevím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 6. 2012 9:07
můžete mi prosím někdo poradit jak napsat do přílohy k účetní závěrce dodanění závazků a pohledávek a rozpuštění dodanění zásob do dalších let.Převodový můstek k 1.1.2011. vše jsem správně vyplnil v přiznání, ale už jsem to nerozepsal v té příloze a nevím jak. paní z fú mi volala, že by to potřebovala. Děkuji za pomoc