Prodloužení prac.smlouvy

• (neregistrovaný)

8. 6. 2012 16:36

Prosím poradí mi někdo jak prodloužit po době určité na 1 rok zaměstnanci smlouvu?Musím ho odhlásit ze soc.a zdravotní pojišťovny a zase přihlásit a taky udělat mu novou prac.smlouvu?Nemám s tím zkušenosti je to můj první zaměstnanec ,kterého mám na 1 rok zaměstnaného.Předem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 6. 2012 17:13

xJ (neregistrovaný)

Re: Prodloužení prac.smlouvy
      Není nutné po chvilce vkládat dotaz znovu. Až bude mít někdo čas, tak odpoví.
      Musíte si nejprve ujasnit, co budete opravdu dělat. Jestli PP skončí a bude sepsána nová pracovní smlouva a nebo jestli budete prodlužovat stávající pracovní smlouvu dodatkem ke smlouvě původní.

• 8. 6. 2012 17:30

TR (neregistrovaný)

Re: Prodloužení prac.smlouvy
      Dobrý den,
      k Vašemu dotazu cituji z metodického pokynu CSSZ, který můžete stáhout na www.cssz.cz sekce zaměstnavatelé - formluláře - tiskopit Oznámení o nástupu do zaměstnání - Všeobecné zásady pro vyplňování od 1.1.2012
      " Je-li bezprostředně navazován stejný druh pracovněprávního vztahu (§ 10 odst. 4 ZNP), doba pojištění trvá bez přerušení (např. je skončen pracovní poměr a od následujícího dne uzavřen nový pracovní poměr; neaplikuje se u zaměstnání malého rozsahu a dohod o provedení práce), „Oznámení o skončení“ a „Oznámení o nástupu“ se nepodává. „Oznámení o nástupu“ a „Oznámení o skončení“ se nepodává ani v případě, že se jedná o opakovaně bezprostředně navazující stejný druh pracovněprávního vztahu."

Z tohoto vyplává, že pokud např. k 7.6. se ukočí se zaměstnancem pracovní poměr a k 8.6. nastupuje tentýž zaměstnanec do nového pracovního poměru u stejného zaměstnavatele, pak se nic neohlašuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).