Re: Záloha na el.en. + daňový doklad
Ale já bych řekl, že on mu vystavil rovnou daňový doklad. Tady to není myšleno jako zálohová faktura, ale faktura - daňový doklad na zálohu na energii...
Re: Záloha na el.en. + daňový doklad
Ještě jednu prosbu mám, letos už nám nevystavuje daňové doklady, ale dal nám na celý rok splátkový kalendář jako daňový doklad. Vždycky jenom dostanu pokladní doklad o zaplacení a DPH si mám odečíst podle toho splátkového kalendáře. Ale toto nevím jestli je to dobře, jestli by místo splátkového kalendáře neměl být platební kalendář. Prosím, jak je to správně?
Děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 6. 2012 16:10
Prosím o radu.
Máme pronajatý bar, jsme s.r.o. plátci DPH. Platíme zálohu na el. en a paušál na vodu a teplo.Mám dotaz:
1. Nájemce nám vystavil fakturu (DD) na paušální poplatek za vodu a teplo k datu prvního v daném měsíci. Placeno je to vždy toho prvního hotově. Tady si myslím, že není žádný problém a DPH si můžu odečíst.
2. Nájemce nám vystavil fakturu (DD) na zálohu na dodávku el. energie také k prvnímu v daném měsíci. Rovněž je to ten den placeno hotově. Nevím jestli je to takhle v pořádku a můžu si odečíst DPH.
Moc prosím o pomoc nebo radu jak to dělat správně.
Děkuji všem.