Re: přijaté zálohové faktury a DPH v rež
Děkuji za radu. Takže ještě jednou , teď jsem dostala zálohovou fakturu, kterou proplatila banka z úvěru, ale firma, která práci vykonala , mi při přijetí platby nedá teď daňový doklad ( dříve ano ) , ale doklad dostanu až u konečné faktury na celé DPh a to v období, kam spadá faktura nebo doba odvodu DPH ( čtvrtl.) odvedu. Irena
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 6. 2012 13:51
Prosím o radu. Jsem příjemcem zálohové faktury v režimu přenesení daň.povinnosti. Faktura placena z investičního úvěru. Zálohvá faktura vystavena bez daně - banka proplatila dodavateli částku bez daně a na náš účet zaslala částku rovnající se vyčíslení dani DPH ze zálohové faktury ( na základě určitých dokladů) . Tuto částku máme odvést na FÚ - čtvrtletně.
Jsme bytové družstvo. Dotaz: odvádím DPH již z této zálohové faktury nebo celkové konečné faktury , kterou nám stejným způsobem banka proplatí? Nenárokujeme odpočet.
Jak zaúčtovat?
Děkuji za radu
Luka ( Irena )