Re: JSD/ DPH vstup výstup - prosím rada
já mám statistickou hodnotu na JSD rovnu hodnotě faktury (dopravné mám zahrnuto již v ceně zboží), takže proto viz. výše můj odkaz..... ale jinak máte samozřejmě pravdu..... to je ten pátek, už mi to nemyslí :-))))
Re: JSD/ DPH vstup výstup - prosím rada
Jestli se jedná o dovoz, tak do základu DPH se počítá nejenom to,co je "základ pro vyměření poplatku" na JSD, ale taky vedlejší pořizovací náklady (dopravné,...). Co se týká těch položek (první/druhá stránka) - musíte si to zkontrolovat výpočtem - prostě aby to bylo miminálně z hodnoty zboží dle faktury ... Tuším, že jsem to na JSD vždycky sčítala (po odkontrolování).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 6. 2012 11:18
Dobrý den,
potřebuji prosím poradit ohledně JSD (dříve JCD)
Do účet potřebuji vykázat DPH na vstupu i na výstupu.
Vezmu statistickou hodnout na JSD * 0,20, částku DPH pak "účtuji".
Pokud JSD má dvě hlavy, tedy dvě strany, a další dovoz zboží s jiným kodem je na druhé straně, musím to udělat taktéž?
Nebo ta statistická hodnota na první straně je součet obou?
Omlouvám se za zmatečný příspěvek, ale kolegyně předemnou to dělala jen z té první strany. Já si obsobně myslím, že cena toho DPH na vstup-výstup by měla být počítána z každé té položky (buď zvlášť nebo součtem všech stat. hodnout)
Moc děkuji,
Irena