Re: výpověd s dohodou
Nová firma koupila firmu i se zaměstnanci (s Vámi). Takže Vy jste stále v pracovním poměru, teď už u té nové firmy. Pokud chcete skončit, pak musíte dát buď výpověď, tz. nejprve poběží výpovědní doba 2 měsíce a pak teprve pracovní poměr skončí, nebo navrhněte ukončení poměru dohodou k nějakému dni. Když bude zaměstnavatel souhlasit, sepíšete dohodu a poměr skončí dohodnutým dnem.
Nezapomeňte, výpověď je něco jiného než dohoda. U dohody se nejprve musí obě strany dohodnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 6. 2012 16:00
Dobrý den. Jsem u firmy zaměstán od roku 2006 a v roce 28.11.2008 firmu převzal insolvenční správce a 14.4 2012 firmu prodal a já 15.5 2012 jsem napsal výpověd s dohodou §49 ještě insolvenčnímu spávci protože jsem si myslel že nějakou dobu to musí mít ale ta nová firma co to koupila musím vypověd napsat jim i když se jmenuje jinak. Děkují za odpověd.