Re: neomluvená absence ve zkušební době
Nechodil do práce, neschopenku neměl, dovolenou taky ne, tak jaképak vyzývání. Samozřejmě že je to neomluvená absence. Tu mu dáte na všechny dny až do skončení pracovního poměru, ve kterých se neomluveně nedostavil do práce. Za každý den áčka mu srazíte ZP 13,5% z poměrné části minimální mzdy. Za každý den mu taky můžete sebrat 1-3 dny z nároku dovolené. To doručení 16 dní se mně ale nezdá. Pokud jste poslala zrušení doporučeně na doručenku, tak úložní doba bývá 10 dnů. Pokud si dopis nevyzvedl a ten se Vám vrátil zpět, tak pracovní poměr skončil posledním dnem úložní doby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
19. 6. 2012 8:48
Dobrý den, zaměstnanec nechodí týden do práce má neomluvenou absenci. Na doručenku jsem mu poslala zrušení pracovního poměru, ten skončí dnem doručení. Mám dotaz k té neomluvené absenci. Můžu zaměsntanci dát neomluvenou absenci, i když jsem ho nijak nevyzvala k výzvě do práce? Kolik mu můžu dát nejvíce - doručení trvalo skoro 16 dni. Děkuji za odpověd