Re: Potvrzení o příjmu pro úřad práce
Z nemocenských dávek není možné vypočítat průměr pro ÚP, nemocenské dávky vyplácí OSSZ. Zaměstnavatel vyplácí náhradu mzdy a ta se počítá z průměrného výdělku z rozhodného období (z předchozího čtvrtletí). Pro ÚP se vypočítává průměrný výdělek také z rozhodného období (stejně jako náhrada mzdy v prvních 21 dnech nemoci) a pokud v rozhodném období není odpracováno alespoň 21 dnů, počítá se průměr z pravděpodobného výdělku. U vás by pravděpodobný výdělek mohl být asi stejný jako ten, ze kterého zaměstnavatel počítal náhradu mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
20. 6. 2012 14:11
Po ukončení pracovní neschopnosti, která trvala 9 měsíců, jsem nastoupila na ÚP. Kromě jiných dokladů jsem od zaměstnavatele obdržela potvrzení o výši čitého příjmu, který mi byl vypočten za poslední 3 měsíce, tzn. z nemocenských dávek. Je to správný postup? Neměl být příjem vypočten z období před nemocenskou?