Re: pokladní doklad
no, nám to systém umožní. i účtenky dám dle duzp a úhradu třeba dnes z pokladny. jste mě zaskočila. doklady dostávám do ruky k zaúčtování různě, tak se snažím zastřídit dle duzp do účetnictví. faktury také zatřiďuji dle duzp. omlouvám se, jestli se hloupě ptám
děkuji
Re: pokladní doklad - prosím Vendy
Nebyla jsem tu, tak až teď - u přijatých dokladů je rozhodující, kdy jste doklady obdržela a teprve pak je můžete uplatnit jako odpočet. To znamená třeba u té dobírky, nemůžete odečíst dříve, než 1.6.. To znamená, že i když je na faktuře uvedeno DUZP 31.5., Vy musíte dát do června. Faktury i pokladní doklady prostě zařazuji po sobě tak, jak je účtuji, s datem účetního případu dneska a datem uplatnění odpočtu taky dneska.
děkuji za odpověď. já faktury i pokladní doklady nevedu do uce dle duzp (nákladově do měsíce dle duzp), s nárokem na odpočet DPH dle zákona dle doručení. tzn. že faktury mají číselnou řadu postupnou ale s daty napřeskáčku. pokladní doklady jsou ve stejné řadě jako faktury. snad jsem to popsala srozumitelně. bohužel doklady dostávám různě, takže není možné abych je měla podle data postupně.
děkuji
To asi enní nikde, že by se doklady hned dostaly do účtárny, ale když se dostanou, tak jsou účtovány a číslovány již chronologicky za sebou. Nikde přeci není psáno, že účtenku z května nemůžete proplatit a zahrnout do nákladů v červnu, kdy dostanete doklad. Spíš jde o to honit odpovědné pracovníky. Hezký zbytek dne
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 6. 2012 8:04
Dobrý den,
jak prosím řešíte situace, kdy dostanete pozdě pokladní účtenky (např. za nákup nafty). účtenka zaplacena 5/2012, dph je už odevzdané.
děkuji