Storno ELDP

• (neregistrovaný)

26. 6. 2012 8:15

Lze stornovat ELDP. Špatně jsem odevzdala ELDP, jednalo se o práci malého rozsahu a tím pádem neměl být ELDP vůbec podaný. Jak ho mám teď stornovat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 6. 2012 9:26

RenataH (neregistrovaný)

Re: Storno ELDP
      Napište na OSSZ vysvětlující dopis, v němž požádáte o zrušení uvedeného ELDP s vysvětlením, že šlo o ZMR, z něhož vůbec nebylo SP placeno.

• 26. 6. 2012 19:23

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: Storno ELDP
      A přihlásili jste zaměstnance, za něhož jste ten ELDP vystavili? Pokud šlo o ZMR a nebylo dosaženo rozhodného příjmu, neměl být zaměstnanec ani přihlášen. Pak byste možná na OSSZ ten odevzdaný ELDP ještě dohledala a mohl by se skartovat - ELDP se (aspoň u nás) z OSSZ na ČSSZ neodešle, pokud z-nec není přihlášen, a urguje se přihláška, čímž se vychytají takovéto přehmaty. Jestli jste ho přihlásili, pak na ELDP měla být celá doba vyXovaná, takže i když je to nesystémové, k žádné škodě nedošlo.

• 26. 6. 2012 19:26

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: elektronické podání?
      Ještě mě napadlo - jestli jste poslali ELDP elektronicky a vůbec neměl být poslaný, zajděte na Vaši OSSZ a domluvte se - míváme připravenou šablonu žádosti o storno ELDP. Nebojte se, není to problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).