Re: dovolená závodního lékaře
Nechci do toho nějak zasahovat, protože vím, že jste v této oblasti velice dobrá, ale není teď po novu, že i na dohody musí být před přijetím vstupní lékařská prohlídka??? Nebo jsem to jen špatně pochopila???
Takže pochopila jsem to správně, že do 31.3.2013 můžu postupovat podle starých pravidel, což znamená, že nemusí být lék. potvrzení a od 01.1.2013 už je to také zrušeno, takže vlastně celou dobu nemusí být lék. potvrzení u dohod??? Moc děkuji za trpělivost, ale opravdu chci mít v tom jasno... Děkuji
No, pokud dobře čtu, tak je to přesně opačně! Do 31.3.2013 musí být lékařské prohlídky a od tohoto data už by u dohod prohlídky být nemusely. Ještě navíc aby to nebylo tak jednoduché, tak se tomu dá i předejít... Pro jistotu posílám odkaz:
http://www.contrust.cz/vstupni-prohlidky-u-dohod/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 6. 2012 11:24
Dobrý den, prosím o radu. Dostala jsem za úkol napsat na MPSV, ale tam to vidím na dlouhé lokte, zkusím to tady: Jako zaměstnavatel musím nejpozději v den nástupu do PP poslat zaměstnanace na vstupní lékařskou prohlídku. Jak ale zákon pamatuje na situaci, kdy závodní lékař má 3 týdny dovolenou , jeho zástup pracovně-lékařskou službu neprovádí ? Jak tuto situaci řešíte vy ?