Re: Faktura přijatá s roční splatností?
Udělala bych to přesně, jak jste uvedl vy. DPH u SW bych uplatnila a čekala, jak se situace vyvrbí za rok. Pokud nesplníte podmínky, budete muset fakturu za SW uhradit. Pokud podmínky splníte, tak dodavatel SW pošle opravný daňový doklad a vy DPH vrátíte FÚ. Máte to i smluvně ošetřeno, tak se mi to jeví, jako v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 6. 2012 12:23
Dostali jsme fakturu od dodavatele na softwer s roční splatností s tím, že pokud splníme do roka určitou výši odběru zboží (smlouva) - bude nám poskytnuta po roce sleva a to ve výši shora uvedené faktury za softwer. Takže fakturu zatím uhrazovat nebudeme.
Jedná se nám o to, zda si mohu normálně nyní v červnu uplatnit DPH na vstupu. A v případě, jestliže splníme podmínky, tak mi zřejmě dodavatel pošle příští rok opravný daňový doklad. Prosím o radu, zda můj názor je správný. Děkuji.