Re: dotaz na storno
NO hlavní problém vidím v tom, že jste u druhé faktury nedodržela DUZP. Takže správně je faktura první a druhou by jste měla vydobropisovat i Váš odběratel. A dodat mu kopii první faktury a on by měl udělat dodatečné DP .......Ani mi by se to nechtělo dělat, protože se nabízí vystornovat fakturu první jen u Vás a podat dodatečné DP jen u Vás - vy jste udělali chybu. Jen musíte mít připraven argument pro případný dotaz, jak k tomu mohlo dojít. A umět vyargumentovat, že DUZP druhé faktury je správné.
Děkuji za radu, jediný argument jaký mám je selhání mne tedy tím že 1 fakturu jsem nezaslala klientovi a to že byla faktura vystavena vlastně 2x jsem zjsitila až při párování úhrad vydaných faktur. Ještě jsem se chtěla zeptat při DP platí se nějaká pokuta,. V účetním programu, který používám mne systém pustil na vystavení storna dané chybně vystavené (duplicitní fa) a automaticky se to i zapsalo do výpisu. Asi jsem tím udělala chybu když jsem to takto v tomto měsíci provedela a fakturu již navedla jako storno bez toho abych udělala dodatečné DP.A jak je to se zasláním výpisu z evidence pro daňové účely podle § 92 kdy jsem fakturu uvedla jako stornovanou s mínusovou položkou. Tento měsíc jsem v tom asi nadělala pěkný zmatek.......ten kdo to vyslel by měl dostat metál :-( za zbatečnosti........
Děkuji R
No to špatně chápete termín DUZP ... to je u stavebně montážních prac í den předání díla .... a ten je jednoznačný ...nemůže být v jiném měsíci jen proto, že jste zapoměla vystavit fakturu. FU to neuspokojí .... jistě jste odevzdala i Výpis z evidence dle § 92 .... a tam jim to nesedí teď už ve dvou měsících . No tak už prostě tvrďte, že den předání díla byl skutečně až v době vystavení druhé faktury a nějhaký popletený zaměstnanec Vám dal poklady k fakturaci předčasně ...že tam třeba ještě probíhala reklamace a ta byla vyřešena až v tom druhém měsíci. I tak Vás asi donutí vystornovat tu původní fakturu v tom prvním měsíci a podat dodatečné a Výpis z evidence .... no to uvidíte. Přidala jste si sama spoustu práce, to se stane. Aspoň že to není za prachy.
Vlastně máte pravdu práce tam byli dokončeny až v termínu vystavení druhé fakktury , ta První faktura byla vystavena předčasně ( už si ani nevybavím kdo dal podnět k vystavení a proč) a tím že byla zakázka vedena stále v nedokončených byla jim pak vystavena ta druhá faktura. Jen ještě nevím zda mám v tomto měsíci podat tedy to dodatečné DP se zdůvodněním toho storna v březnu a za který měsíc to podat. Nebo to nechat tak jak jsem to udělala storno březnové fa mám navedeno v květenu 2012 a i Výpis z evidence dle § 92 má uvedenou položku mínusem..... no prostě mi vznikl chaos nad chaos, nezbude mi asi nic jiného než zajít na FU za daň poradkyní a dát to nějak dohromady
Dobrý den.
Dnes jsem na FÚ raděj udělala dodatečné za obě špatně vysavené přiznání a elektronicky jsem i zaslala potvrzení na PDP ( dle rady na FÚ) aby i tam to bylo opraveno. Tak jak to má být.
- raději jsem vše udělala, ono by se na to dle slov na FÚ stejně přišlo a řešení by pak bylo složitější.....a nemuselo by být tak jako nyní bez větších následků....
Přeji hezký den R
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
26. 6. 2012 12:33
Dobrý den.
V březnu jsem vystavila fakturu v režimu přenesení daň.povinnosti, a tuto fakturu jsem i v daňovém přiznání odeslala, ale zapomněla jsem jí zaslat klientovi, to znamená, že klient jí tedy v měsíci březnu nedostal a nemohl jí tedy nahlásit do svého daň.přiznání. V dubnu jsem omylem vystavila novou fakturu v režimu přenesení daň.povinnosti kterou jsem klientovi zaslala.I tuto vystavenou fakturu jsme nahlásili do daň.přiznání v režimu přenesení daň povinnosti, tentokrát správně i klient. Při květnové kontrole úhrady faktur jsem zjistila že, první vystavené faktura nebyla klientovi vůbec zaslaná. Mám nyní 2 vydané faktury obě z mé strany nahlášeny v režimu přenesené daň.povinnosti ale pouze jedna je správně. Chtěla jsem se tedy zeptat zda můžu vystavenou fakturu z března( tu kterou jsem zapoměla klientovi zaslat, nemá ji tedy nikdo jiný v evidenci ale pouze moje firma) stornovat a ve výpisu vystavených faktur pro režim přenesení daň. povinnosti mi tak naskočí jako položka z mínusem a poníží se tedy i ve vystaveném daňovém přiznání jenž se odesíla a měla by se tedy spárovat z již zaslaným výpisem vystavených faktur za měsíc březen nebo je potřeba jiný postup.
Děkuji moc za radu