Dotaz na storno

• (neregistrovaný)

26. 6. 2012 12:33

Dobrý den.
    V březnu jsem vystavila fakturu v režimu přenesení daň.povinnosti, a tuto fakturu jsem i v daňovém přiznání odeslala, ale zapomněla jsem jí zaslat klientovi, to znamená, že klient jí tedy v měsíci březnu nedostal a nemohl jí tedy nahlásit do svého daň.přiznání. V dubnu jsem omylem vystavila novou fakturu v režimu přenesení daň.povinnosti kterou jsem klientovi zaslala.I tuto vystavenou fakturu jsme nahlásili do daň.přiznání v režimu přenesení daň povinnosti, tentokrát správně i klient. Při květnové kontrole úhrady faktur jsem zjistila že, první vystavené faktura nebyla klientovi vůbec zaslaná. Mám nyní 2 vydané faktury obě z mé strany nahlášeny v režimu přenesené daň.povinnosti ale pouze jedna je správně. Chtěla jsem se tedy zeptat zda můžu vystavenou fakturu z března( tu kterou jsem zapoměla klientovi zaslat, nemá ji tedy nikdo jiný v evidenci ale pouze moje firma) stornovat a ve výpisu vystavených faktur pro režim přenesení daň. povinnosti mi tak naskočí jako položka z mínusem a poníží se tedy i ve vystaveném daňovém přiznání jenž se odesíla a měla by se tedy spárovat z již zaslaným výpisem vystavených faktur za měsíc březen nebo je potřeba jiný postup.

Děkuji moc za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).