Re: Do kdy se musí vyplatit nemocenská ?
Aby OSSZ (PSSZ) mohla dávku vyplatit, musí mít nejen lístek na peníze, ale podklad o vyměřovacích základech od z-tele, aby měla z čeho dávku spočítat. Nejprve se zeptejte ve mzdové účtárně - možná, že na dokladu chybí zrovna Váš podpis. Po ověření, že vše bylo v pořádku zasláno správě, se zeptejte na PSSZ. Můžete i telefonicky, kontakty najdete na www.cssz.cz. Podívejte se na odkaz:
http://www.cssz.cz/cz/kontakty/krajska-a-okresni-pracoviste/praha/
a vyberte si územní pracoviště podle sídla firmy.
Tak to si ještě počkáte. Praha je naprosto nejhorší ve vyřizování nemocenských dávek. Navíc mají 30 dní od obdržení všech podkladů na výplatu. Takže pokud jste dodala zaměstnavateli 30.5. a on ihned odeslal, i tak máte ještě čas. Ovšem velmi bych se divila , kdybyste to dostala dřív jak ještě za měsíc . Náš zaměstnanec obdržel z pražské správy nemocenskou po 62 dnech ode dne , kdy obdrželi všechny podklady pro výplatu.
osobní zkušenost, lístek na peníze za květen odeslán doporučeně 5.6. do Prahy a dnes byly peníze na účtu
Nevíme, kdy to tam zaměstnavatel poslal. Dělá se to tak, že se shromáždí všechny doklady k nemocem a při zpracování mezd se to pak třídí, co přijde na založení ve firmě a co se pošle na sociálku. A potom se to tam pošle všechno naráz. Možná že když někdo je uschopněný v průběhu měsíce, tak že to tam zaměstnavatel zašle a nečeká až do konce měsíce, ale tady bych si tipla, že to nezaslal hned, jak lístek dostal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
27. 6. 2012 18:55
Marodila jsem po x letech. Od půlky dubna do půlky června. Náhradu od zaměstnavetele (21 dní) už jsem za duben dostala, ale nemocesnkou od sociálky za měsíc květen ještě nemám. A to máme dnes pomalu konec června. Lístek na peníze jsem odevzdala k 30.5.2012.
1) Prosím do kdy musí být vyplacená nemocenská ?
2) Kde mám urgovat ? U zamtele nebo na sociálce ? Jsem z Mostu, ale zamtel má sídlo v Praze, takže na sociálce v Praze nebo můžu v místě bydliště?