Re: invalidní důchod-odebrání
Za duben vám sleva na invaliditu ještě náležela, protože k prvnímu dni v měsíci byla invalidita ještě přiznána. Za květen vám mzdová účetní slevu na invaliditu stáhne z výplaty, již se o nic starat nemusíte.
Příště nezapomeňte veškeré změny hlásit do 8 dnů, dost tím mzdové účetní komplikujete práci.
Re: invalidní důchod-odebrání
nehledě na to, že jste chybně nahlášena na zdrav. poj. (hlásila jste to své zdrav. poj.?) a je také možné, že máte chybně spočítané výplaty, protože pokud jste měla nízký výdělek (nesplnila jste minim. vyměr. zákl. pro ZP), pak jste dlužná i na zdrav. poj.
co nejdříve nahlašte na své mzdové účtárně
mzdová účetní bude jistě "nadšena", že to hlásíte až takto pozdě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
28. 6. 2012 5:58
dobrý den, prosím pora´dte mi, měla jsem částečný invalidní důchod a měla jsem slevu na dani 210,--Kč . Od 14.4.2012 mi inv.důchod odebrali , ale já jsem nahlásila na mzd.účtárnu zaměstnavatele až nyní v červnu-zapoměla jsem .Budu muset za duben a červen vlastně přeplatek vrátit a jak?
děkuji vám za odpověď
Val.