Re: OT:potvrzení od lékaře
Ve státním je většinou 1-3 dny tzv. indispoziční volno, samozřejmě zakotvené v kolektivní smlouvě. Takže tyto dny může zaměstnanec čerpat pro případnou náhlou nevolnost nebo lékaře atd. Rozhodně to nelze v libovolném počtu dnů v roce, kdy je někomu "špatně". To já bych po přečtení denního tisku nebo shlédnutí zasedání parlamentu mohla být doma "imrvére", protože "jdu blejt, velebnosti".
Re: potvrzení od lékaře
Díky všem za reakce, včerejší "paragraf? asi nějaká zajímavá diskuze.Jinak to jsou zaměstnanci, kteří se ráno probudí a nechce se jim do práce, tak jdou k lékaři a tam už vymýšlejí......takže jsem se chtěla ujistit, že nějaké papíry od lékaře na celodenní úlevu z práce nebrát. vzkázala jsem mu bud neschopenku, ŘD nebo neplacené volno....a ejhle dneska je v práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 6. 2012 8:20
zaměstnanec šel k lékaři, prý to má na dva dny nějakou virozu, a že doktor napíše jen na papír "omluvenku". Prý nemá cenu vypisovat neschopenku. Je toto pro zaměstnavatele uznatelná omluva zaměstnance v práci, že dva dny musí ležet a lékař mu to potvrdí na nějký papír? Já to vidím na tu neschopenku nebo dovolenou.....Poraďte prosím. Děkuji.