Přihláška k ZP - kód přihlášení

• (neregistrovaný)

28. 6. 2012 9:33

Dobrý den,
    dnes k nám nastoupil zaměstnanec do pracovního poměru na základně pracovní smlouvy. Dotyčný je stále studentem, protože neudělal závěrečné zkoušky (výuční list), opravný termín je v září.
    Na zdravotním pojišťovnu ho přihláším kódem "P" s datem 27.06.2012. Musím ho zároveň nahlásit kód "F" jako ukončení nezaopatřenosti?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 6. 2012 9:39

km (neregistrovaný)

Re: Přihláška k ZP - kód přihlášení
      toto jsem řešila loňksý rok - po konzultaci se zdravot. pojišťovnou jsem do přihlásila jen P

• 28. 6. 2012 10:42

jasná (neregistrovaný)

KÓd F - zaměstnavatel, který zaměstná nebo začne zaměstnávat dítě po skončení soustavné přípravy na budoucí povollání, pokud na ukončení studia již bezprostředně nenavazuje další studium, oznamuje den ukončení nároku na zařazení jako nezaopatřené dítě.
      Povinnostt nahlásit kódem F máte, stejně jako tuto povinnost má student. Přesto se může stát, že student na ZP nenahlásí, takže mají hlášení alespoň vaše. Určitě bych nahlásila.

• 28. 6. 2012 11:20

Gi (neregistrovaný)

Před týdnem jsem toto řešila také. Na VZP mi bylo řečeno, že mám přihlásit zaměstnance P a zároveň G. Že pro pojišťovnu je nezaopatřeným do 30.6.,pokud bude mít v 7 a 8/2012 celý měsíc příjem. tak následně ho pak k 30.6. nahlásit F. Kdyby náhodou skončil a neměl příjem za celý měsíc červenec nebo srpen, bude mu opět náležet statut nezaopatř. dítěte ( do 31.8.2012 - pokud nepůjde na vys. školu ) - to si musí nahlásit sám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).