Návštěva lékaře x mzda

• (neregistrovaný)

28. 6. 2012 9:51

Pokud máme určený čas na návštěvu lékaře cca 2hod, mám to zapisovat a uvádět někam do mezd?
    Dle mého si myslím, že si pouze budu uchovávat propustky od lékařů a ve mzdách se to vůbec nepromítne.
    děkuji
    Lubka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 6. 2012 9:58

xJ (neregistrovaný)

Re: návštěva lékaře x mzda
      stejně tak není možné stanovit přesnou dobu na návštěvu lékaře, je to idividuální a charakterizuje to pojem doba nezbytně nutná, což nejsou v žádném případě vždy 2 hodiny

• 28. 6. 2012 9:58

Kara (neregistrovaný)

Jestliže se ptáte, jak to má být podle zákona tak:
      1) Zaměstnavatel nemůže určit nějaký čas na lékaře. Platí se doba nezbytně nutná při splnění dalších podmínek, viz. příloha k nařízení vlády 590/2006. Doba nezbytně nutná znamená dobu, kterou potřeboval ten člověk k ošetření plus cesta. Takže musí se hodnotit případ od případu, někomu bude stačit hodina, když bude mít doktora za rohem, jinému 4 hodiny a jinému celý den.
      2) Tato doba není dobou odpracovanou, náleží za ni náhrada mzdy (tzn. hodiny x hodinový průměr).

• 2. 7. 2012 21:41

Linda73 (neregistrovaný)

Dobrý večer, dovolím si vstoupit do diskuse. My v zaměstnání máme určenou délku doby u lékaře. Pokud je to v míste bydliště, jsou to 2 hodiny. Pokud mimo místo jsou to 4 hod. Prostě nekompromisně. Pokud bych byla u lékaře déle, musím si tuto dobu nadělat. Já osobně jsem ještě propustku k lékaři nevyužila, ale vím to od kolegyň. Nevím, zda bych u zaměstnavatele pochodila, kdybych mu přinesla propustku, kde bych měla od lékaře potvrzen příchod a odchod a třeba lístky od autobusu (nevím, jak bych to ale udělala, pokud bych jela svým autem). Tohle mne štve.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).