Re: Pomoc s datumem vystavení faktury
§34 odst. 1- správně se má DD vystavit do 15 dní od data uskutečnění dodání do EU. 15. den následujícího měsíce po dodání se týká období uvedení osvobozeného plnění do přiznání k DPH - §22 odst. 3 ZDPH. Můžete vystavit s dnešním datem a uvedete do června nebo až 15.7. a uvedete do července. Ale Váš odběratel bude chtít doklad určitě dříve než 15.7.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 6. 2012 11:50
Vystavuji fakturu, duzp 01.06., datum vystavení faktury by podle mě měl být nejdéle 15 od uskutečnění zdanitelného plnění.
Vedoucí po mě chce, abych na fakturu dala duzp 01.06. a datum vystavení dneska – tj 29.06., tak jsem mu říkala, jestli tam nemá být duzp + 15dní = datum vystavení.
Tak tvrdil, že je to 15 dní od daného měsíce, kdy se duzp uskutečnilo.
Tedy v našem případě by teoreticky mohlo být duzp 01.06. a datum vystavení faktury 15.07. ???????????
To se mi prostě nezdá.
Je to fa do EU, leda že by při vystavování faktur do cizích zemí platily jiná pravidla u datumu vystavení.
Moc děkuji.
IRena